“Νεολαιίστικη εξέγερση” χαρακτήρισε τα επεισόδια του 2008 ο Διαμαντόπουλος – ΒΙΝΤΕΟ

Ως “νεολαιίστικη εξέγερση” χαρακτήρισε ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί στην Αθήνα το Δεκέμβριο του 2008, μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, ο βουλευτής αναφέρθηκε στις βουλευτικές τροπολογίες για την κατάργηση του λεγόμενου “κουκουλονόμου” και των διατάξεων που αφορούν τη λήψη DNA. 

“Από τη μία μας κατηγορούν ότι μετακυλίεται η ατζέντα από ακραίους κύκλους και φέρνουμε τροπολογίες, από την άλλη ότι αυτές ήταν οι προεκλογικές μας θέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συγκεκριμένος ευαίσθητος σε αυτά τα ζητήματα, από την άλλη, ήταν κάθετος σε όλη αυτή την τρομολαγνία που είχε παραχθεί έπειτα από την εξέγερση του 2008, των νεολαίων, την νεολαιίστικη εξέγερση και τις σπαμωδικές κινήσεις της τότε κυβέρνησης ποινικοποιώντας την κουκούλα”, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

“Θεωρούμε τις τροπολογίες που υπήρχαν και στις προεκλογικές μας θέσεις καίριο ζήτημα, πρέπει να τις αποδεχθεί ο υπουργός και να ψηφιστούν από όλους. Διότι αν δεν ψηφιστούν από όλες τις παρατάξεις (εκτός από το Ποτάμι που δεν ήταν τότε στη βουλή) είναι ανακόλουθες με τις θέσεις που είχαν πάρει τότε για τον κουκουλονόμο. Και τι άλλαξε τώρα; Άλλαξε η ατζέντα από την ίδια την ΝΔ και η επικράτηση της σαμαρικής ακροδεξιάς. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, δεν μπορεί κανείς να κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του, να στρουθοκαμηλίζει και να κατηγορεί την κυβέρνηση που έρχεται να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις πως άγεται και φέρεται από ακραίους κύκλους”, πρόσθεσε.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Κωνσταντοπούλου: Τραυματική η εικόνα της “πλειοψηφίας” με βουλευτές “μέσα” – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Παφίλης στη Χρυσή Αυγή: Είστε απόγονοι των κουκουλοφόρων της κατοχής – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ