Παπανδρέου: Δεν με στήριξε ο Βενιζέλος – Απαραίτητη η επανενοποίηση του χώρου – ΒΙΝΤΕΟ

Σε μία συνέντευξη εφ όλης της ύλης, ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου… απασφάλισε, μίλησε για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μετά τη δεδομένη αποχώρηση Βενιζέλου, αλλά και για τις συνθήκες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Τσίπρα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, μίλησε στο Κρήτη TV και αναφερόμενος στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, τόνισε: «Ο Βενιζέλος δεν με στήριξε. Συνέβαλε στην πτώση της κυβέρνησης. Σήμερα, με δεδομένη την αποχώρηση Βενιζέλου από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, δέχομαι ερωτήματα να ηγηθώ πρωτοβουλιών. Δεν είναι ευχάριστο ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού να είναι κατακερματισμένος. Θεωρώ ότι η επανενοποίηση είναι απαραίτητη. Δεν είναι όμως θέμα προσώπων. Είναι θέμα αρχών».

Στη συνέχεια επιτέθηκε και στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ το 2010 είχαν στηρίξει την εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης, δεν θα είχαμε χάσει πολύτιμο χρόνο και θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Δυστυχώς, ο Αντώνης Σαμαράς, αντί να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να ολοκληρώσει το πρόγραμμα που είχε ξεκινήσει η δική μας κυβέρνηση, άρχισε να προσπαθεί να ξεφεύγει από τις υποχρεώσεις. Πέταξε την μπάλα στην επόμενη κυβέρνηση με δύσκολους όρους».

Παράλληλα, για την κυβέρνηση είπε: «Θα πρέπει όμως η κυβέρνηση να αναλάβει το πολιτικό κόστος. Να πει πως δεν γίνεται να εφαρμόσει ακριβώς ή ένα πολύ μεγάλο μέρος των όσων είχε υποσχεθεί προεκλογικά».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ