Πανούσης σε καταληψίες: Η ανοχή μας τελείωσε – ΒΙΝΤΕΟ

Θέμα ωρών πρέπει να θεωρείται η κίνηση της αστυνομίας για την εκκένωση του κτιρίου της πρυτανείας του ΕΚΠΑ – όπως φάνηκε από τις δηλώσεις που έκανε χθες το βράδυ ο Γιάννης Πανούσης αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι η όποια κίνηση θα γίνει έχοντας πάρει ήδη το «πράσινο φως» από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη έστειλε τελεσίγραφο στους καταληψίες της πρυτανείας του ΕΚΠΑ με τη χαρακτηριστική φράση: «Παιδιά, η ανοχή μας τελείωσε…» συνδέοντας μάλιστα την αλλαγή της στάσης με το πρόσφατο τετ α τετ που είχε με τον κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Πανούσης ο οποίος προκάλεσε τριγμούς στο Μαξίμου με το άρθρο του στην εφημερίδα Τα Νέα για την «Αριστερά του Τίποτα», μιλώντας στο Mega, αναγνώρισε την πολυπλοκότητα του φαινομένου των καταλήψεων που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, διατύπωσε κομψά τις αμφιβολίες του για τη χρονική συγκυρία που επέλεξε η κυβέρνηση να προχωρήσει στη νομοθέτηση για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’, απέφυγε να μπει σε ευθεία αντιπαράθεση με τον υπουργό των Εσωτερικών Ν. Βούτση, ωστόσο τόνισε ότι υπάρχουν διαφωνίες «με ιδέες και απόψεις αλλά όχι σύγκρουση με πρόσωπα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η τακτική της κυβέρνησης δεν είναι μια «στάση ανοχής» αλλά ούτε και το δόγμα της «μηδενικής ανοχής» με την αστυνομία «να σπάει κεφάλια» – όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αν και ο κ. Πανούσης απέφυγε να μιλήσει για τις σχέσεις του με τον Ν. Βούτση εντούτοις φρόντισε να σημειώσει ότι μιλά καθημερινά (δυο ή τρεις φορές) με τον πρωθυπουργό – θέλοντας να δείξει ότι απολαμβάνει της απόλυτης στήριξής του – ενώ προσπάθησε να διαλύσει τα σενάρια περί παραίτησής του με μια προσεκτική δήλωση για το κατά πόσο σκέφτηκε να παραιτηθεί υπό το κλίμα των πιέσεων εντός και εκτός κυβέρνησης.

Πάντως, ο κ. Πανούσης – αναφερόμενος στις Σκουριές ή στην κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια – επανέλαβε την άποψή του ότι αυτά τα ζητήματα δεν λύνονται με την παρέμβαση της αστυνομίας, αλλά μέσα από τις ίδιες τις τοπικές κοινωνίες ενώ για την κατάληψη του ΕΚΠΑ άφησε και πάλι αιχμές για τις πρυτανικές αρχές, λέγοντας ότι δεν υπήρχαν μέτρα περιφρούρησης στα Πανεπιστήμια.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

«Κίνδυνος για τη δημοκρατία οι κουκουλοφόροι»

Πανούσης: Η αστυνομία συλλαμβάνει τους ταραξίες και η δικαιοσύνη τους αφήνει – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ