‘Εκτακτο σχέδιο από την κυβέρνηση για τους πρόσφυγες

Έκτακτο σχέδιο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ρεύματος εκπονεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. 

Το τελευταίο διάστημα, όπως επισημαίνουν στελέχη της κυβέρνησης, η χώρα δέχεται ένα μεγάλο ρεύμα προσφύγων πολέμου το οποίο και αναμένεται να ενταθεί, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.  Αυτό οφείλεται, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό,  σε μια σειρά από παράγοντες που σχετίζονται με την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.

“Όμως παρόλο που η χώρα αποτελεί σημείο εισόδου για τα προσφυγικά ρεύματα, οι υπάρχουσες  υποδομές  είναι ανύπαρκτες αφού η κυβέρνηση Σαμαρά δεν υλοποίησε απολύτως τίποτα και άφησε αναξιοποίητα κονδύλια της Ε.Ε. κι ας γνώριζε –μέσω της Ύπατης Αρμοστείας- ότι θα υπάρξουν έκτακτες καταστάσεις”, επισημαίνουν κυβερντητικές πηγές.

Η νέα κυβέρνηση, σημειώνουν, εκπονεί ήδη έκτακτο σχέδιο, ενώ ξεκίνησαν να λειτουργούν ως καταυλισμοί προσφύγων εγκαταλελειμμένα κτήρια του δημοσίου και του στρατού.

Υπογραμμίζουν επίσης ότι η αν��ιμετώπιση του προσφυγικού ρεύματος απαιτεί ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών μηχανισμών, στους οποίους η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί, ενώ έχει ζητηθεί, μέσω της  Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, να υπάρξει μετεγκατάσταση προσφύγων από τη Συρία σε άλλες χώρες.

“Περιμένουμε και από τα υπόλοιπα κόμματα συγκεκριμένες και ρεαλιστικές  προτάσεις και όχι μικροκομματική εκμετάλλευση ενός οικουμενικού ζητήματος”, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

 

 

Διαβάστε επίσης

Στην Αθήνα οι μετανάστες της Γαύδου

Στα «χέρια» των αρχών οι δουλέμποροι της Γαύδου

460 εκατομμύρια στην Ελλάδα για τη μετανάστευση

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ