Παυλόπουλος σε Ερντογάν: Περιμένω πρόοδο στα εκκρεμή ζητήματα – ΒΙΝΤΕΟ

Τις μονάδες του Έβρου στο Ορμένιο και τους Κήπους Έβρου επισκέφτηκε το πρωί σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, συνοδεία του Υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος περπάτησε μέχρι το μέσον της συνοριακής γέφυρας των Κήπων Έβρου, όπου τον υποδέχθηκε ο Τούρκος Περιφερειάρχης, ενώ στη συνέχεια συνομίλησε τηλεφ��νικά με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στέλνοντας μήνυμα φιλίας και συνύπαρξης των δύο λαών.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο επανέλαβε με έμφαση ότι περιμένει πρόοδο στα εκκρεμή ζητήματα, σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο, ώστε να καταστεί δυνατό να κάνει την επίσκεψη που και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει να κάνει στην  Τουρκία, μετά από πρόσκλησή που έχει γίνει ήδη από τον Ερντογάν.

«Το ευρωπαϊκό Δίκαιο που αφορά κυρίως στη μετανάστευση και το άσυλο θα πρέπει να εφαρμοστεί στο ακέραιο και αυτό είναι χρέος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος και δήλωσε μπροστά στις κάμερες:

«Σε αυτό το ακριτικό σημείο όπου χτυπάει η ψυχή του Ελληνισμού αλλά και η ψυχή και το πνεύμα της Ευρώπης, αποτίω τον φόρο τιμής που ανήκει στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες διασφαλίζουν την ασφάλεια της Ελλάδας, την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και τους διαβεβαιώνω, ότι από την πλευρά μου, από την πλευρά της Κυβέρνησης και από την πλευρά των Ευρωπαϊκών Θεσμών θα κάνουμε τα πάντα για να διευκολύνουμε το έργο τους, εφαρμόζοντας στο ακέραιο τις διατάξεις του Ευρωπαϊκού Δικαίου, και ιδίως του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, έτσι ώστε από κοινού οι ευρωπαϊκοί λαοί να αντιμετωπίσουν και τα ζητήματα παράνομης μετανάστευσης. Τα οποία όπως είναι γνωστό, υπό τις παρούσες συνθήκες, δημιουργούν κινδύνους για την ασφάλεια ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό θα το πράξουμε σε πλήρη συνεργασία με τους εταίρους μας και με απόλυτη και συνεπή εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Δικαίου.»

Δείτε το βίντεο με της δηλώσεις 

 

Διαβάστε επίσης:

Παυλόπουλος: Η πορεία της Ελλάδας είναι μέσα στην ΕΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ