Κυβερνητικές πηγές: Ιστορικής σημασίας η συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν

«Ιστορικής σημασίας» χαρακτηρίζουν κυβερνητικοί κύκλοι την συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας ότι αυτή σηματοδοτεί την επαναθεμελίωση και την επανεκκίνηση των ελληνορωσικών σχέσεων. Οι επαφές έγιναν σε εξαιρετικό και εποικοδομητικό κλίμα σε όλα τα επίπεδα κάτι που αποτυπώθηκε τόσο στις συμφωνίες όσο και στις δηλώσεις που έγιναν, σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι.

Προσθέτουν συγκεκριμένα, ότι εκδηλώθηκε εκτεταμένο ενδιαφέρον από την ρωσική πλευρά για επενδύσεις σε διάφορους τομείς της οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή ελληνικού αγωγού φυσικού αερίου που θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, θα διασχίζει την ελληνική επικράτεια και θα κατευθύνεται προς την Ευρώπη.

Η χρηματοδότηση θα γίνει στη βάση ιδιωτικών κεφαλαίων και ο τρόπος θα είναι συμβατός με το ευρωπαϊκό δίκαιο και τους κανονισμούς της ΕΕ, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, τονίζοντας ότι θα δημιουργηθούν μεγάλα οφέλη από την κατασκευή του αγωγού που θα αφορούν χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου και εμπορική εκμετάλλευση του που υπολογίζεται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Σημειώνουν επιπροσθέτως, ότι σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο διερευνάται η δυνατότητα άμεσης προκαταβολής των μελλοντικών κερδών για αρκετά χρόνια και αποπληρωμή από την έναρξη λειτουργίας του αγωγού και έπειτα.

Έτι περαιτέρω, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους κύκλους, επεξεργάζεται φόρμουλα για τη δυνατότητα εξαγωγών ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη Ρωσική αγορά μέσω της ίδρυσης κοινών Ελληνορωσικών εταιριών.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Η ατζέντα της συνάντησης του Τσίπρα με τον Πούτιν- Τι δήλωσαν και τι αλλάζει στις Ελληνορωσικές σχέσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Το σαρδάμ της Ρωσίδας μεταφράστριας – ΒΙΝΤΕΟ

Όταν ο Πούτιν τράβηξε από το χέρι τον Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ

Το δώρο που έκανε ο Πούτιν στον Τσίπρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ