Μητσοτάκης: Δεν μπορούν όλοι οι φυλακισμένοι ν’ αντιμετωπίζονται οριζόντια

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου απάντησε μεταξύ άλλων στο ερώτημα αν είναι αντίθετος με τη διάταξη με την οποία αποφυλακίζονται οι έχοντες λόγους υγείας και σε αυτή περιλαμβάνονται και οι καταδικασμένοι για τρομοκρατία.

«Ναι. Πιστεύω ότι δεν μπορούν όλοι οι φυλακισμένοι να αντιμετωπίζονται οριζόντια. Υπό προϋποθέσεις πρέπει να υπάρχει διαβάθμιση. Οπως δεν μπορούν να υπάρχουν οριζόντιες αντιμετωπίσεις στην αποφυλάκιση καταδικασμένων π.χ. για οικονομικά εγκλήματα ή καταδικασμένων για παιδεραστία ή για τρομοκρατία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Το νομοσχέδιο σήμερα δεν κάνει καμία τέτοια διάκριση. Θέτει οριζόντιες προϋποθέσεις αποφυλάκισης και αντιμετωπίζει όλα τα αδικήματα με τον ίδιο τρόπο. Αυτό είναι κάτι που στο δικό μου το μυαλό είναι αδιανόητο. Θα αδειάσουν οι φυλακές, θα βγουν χιλιάδες άνθρωποι έξω, δεν έχει δυστυχώς η ελληνική αστυνομία και το δικαστικό σύστημα να θέτει προϋποθέσεις ελέγχου του τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι και αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα στη δημόσια τάξη. Και ναι υπάρχει και ένα θέμα ηθικής τάξης. Δεν γίνεται η κυβέρνηση σήμερα να δίνει την εντύπωση ότι συνομιλεί με κουκουλοφόρους ή ακόμη χειρότερα ότι συνομιλεί με τρομοκράτες. Και ότι επί της ουσίας νομοθετεί υπό την πίεση διάφορων στοιχείων του αντιεξουσιαστικού χώρου που υπό την απειλή συνεχόμενων καταλήψεων αναγκάζουν την κυβέρνηση τελικά να ακολουθήσει τη δικιά τους πολιτική».

Συνέχισε δε λέγοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. «Δυστυχώς, το είχαμε επισημάνει πολλές φορές στο παρελθόν και είχε γίνει έντονη συζήτηση για αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι έχει μία εκλεκτική σχέση ή τουλάχιστον μια σχέση συνομιλίας με αυτό τον χώρο. Το αποτέλεσμα αυτού του προνομίου που ο χώρος αυτός είχε αποκτήσει είναι σήμερα να υπάρχει μία κατάλυση της τάξης σε πολλά επίπεδα. Να έχει πάει στράφι όλη η δουλειά η οποία έγινε πριν από δύο χρόνια, να εξακολουθεί για άλλη μια φορά να θεωρείται η κατάληψη, το κάψιμο, η μολότοφ περίπου δημοκρατικό δικαίωμα και με αυτό τον τρόπο δυστυχώς να πηγαίνουμε πίσω αντί να πηγαίνουμε μπροστά.

«Είναι άκρως προβληματικό το νομοσχέδιο το οποίο συζητείται πασχαλιάτικα στη Βουλή και εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να μην επιτρέψουμε αυτό το νομοσχέδιο να περάσει με την παρούσα μορφή. Και βέβαια θα θέσουμε προ των ευθυνών τους και τους Ανεξάρτητους Έλληνες με ονομαστικές ψηφοφορίες έτσι ώστε να φανεί τελικά αν το δέλεαρ της εξουσίας και των υπουργείων είναι ισχυρότερο από τις απόψεις που στο παρελθόν είχαν εκφράσει».

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Ερώτηση Μητσοτάκη-Κεδίκογλου στον Τσίπρα για τον Κατρούγκαλο

Μητσοτάκης: Άθλια η εικόνα της Βουλής

Μητσοτάκης στη FAZ: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς ανίκανοι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ