Σε άλλη συνεδρίαση η πρόταση της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή

Σε άλλη συνεδρίαση θα συζητηθεί η πρόταση της ΝΔ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής. Η πρόταση διανεμήθηκε πριν από λίγο στην Ολομέλεια και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι είναι διατεθειμένη – αν συναινεί ομοφώνως το Σώμα- να συζητηθεί απόψε μαζί με την πρόταση εξεταστικής από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. 

Προκειμένου μια πρόταση εξεταστικής να συζητηθεί στην Ολομέλεια θα πρέπει να διανεμηθεί στους βουλευτές και να εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη, τουλάχιστον δύο ημέρες νωρίτερα, όπως ορίζει ο Κανονισμός και σύμφωνα με όσα επισήμανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Παρόλα αυτά η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε θετικά διακείμενη να δοθεί η δυνατότητα να συζητηθεί απόψε κιόλας η πρόταση της ΝΔ μαζί με την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, υπό την προϋπόθεση ότι ομόφωνα το Σώμα θα εγκρίνει κάτι τέτοιο. 

Πρόταση να συζητηθούν μαζί οι προτάσεις  έκανε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. 

Ωστόσο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι το κόμμα του επιθυμεί η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να γίνει σε άλλη συνεδρίαση, διότι οι δύο προτάσεις έχουν διαφορετική φιλοσοφία. 

 

Διαβάστε επίσης

Κατατέθηκε η πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής 

Επίθεση Πάγκαλου στη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ