Η ΝΔ για τη δήλωση Σακελλαρίδη στον Real Fm 97.8

«Καθημερινά επιβεβαιώνονται, ως χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτής της κυβέρνησης, ο αυτοσχεδιασμός και η διαλυτική, και όχι δημιουργική, ασάφεια», σημειώνει ο υπεύθυνος του τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, Μάνος Κόνσολας, αναφορικά με τη δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, στον Real Fm 97.8, για τον ΦΠΑ στα νησιά.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Σακελλαρίδης, με τις δηλώσεις του στο Real Fm, άνοιξε πάλι θέμα κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ δηλώνοντας ότι «η συζήτηση είναι ανοικτή, αυτό που έχει πει δηλαδή και η κα. Βαλαβάνη και ο κ. Μάρδας, για κάποια συγκεκριμένα νησιά τα οποία δεν θα πλήττονταν οικονομικά και τουριστικά κυρίως, μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουμε υποβάλει τέτοιου τύπου πρόταση προς τους θεσμούς και προς το Brussels Group». Και σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Είναι ένα θέμα το οποίο είναι υπό ανοικτή διαβούλευση». Είναι σαφές όσο και ξεκάθαρο ότι η ίδια η κυβέρνηση συντηρεί το θέμα», αναφέρει ο κ. Κόνσολας και προσθέτει:

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αν και Δωδεκανήσιος στην καταγωγή, δεν γνωρίζει τι σημαίνουν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου, την τοπική οικονομία και την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού μας».

«Δεν γνωρίζει ότι δεν μπορεί να μεταβληθεί ή να διαχωριστεί το φορολογικό καθεστώς σε ένα νομό. Δεν γνωρίζει ότι η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ θα πλήξει καίρια τον τουρισμό μας. Δεν γνωρίζει ότι οι λόγοι που επέβαλλαν τη θεσμοθέτηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, δεν έχουν εκλείψει», υπογραμμίζει και καταλήγει:

«Η αποστροφή του κ. Σακελλαρίδη ότι ο ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, είναι ένα θέμα υπό ανοικτή διαβούλευση, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση κρατά ανοιχτό το θέμα της αύξησης των συντελεστών.

Τους προειδοποιούμε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να συμπράξει σε αυτή την καταστροφική επιλογή».

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Κρεμαστινός για τη δήλωση Σακελλαρίδη στον Real Fm 97.8

Σακελλαρίδης: Υπό διαβούλευση ο ΦΠΑ σε νησιά

Επιστολή του Βενιζέλου στον Παυλόπουλο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ