Ο Μίκης Θεοδωράκης θα καταθέσει στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Τον Μίκη Θεοδωράκη επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μαζί με το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΚΚΕ, Νίκο Σοφιανό και τον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Θανάση Παφίλη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ, ο κ, Θεοδωράκης και ο κ. Κουτσούμπας «συζήτησαν τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις και τις δύσκολες μέρες που βιώνει όλα αυτά τα χρόνια και σήμερα ο λαός μας».

«Συζήτησαν για την επικείμενη δίκη της “Χρυσής Αυγής”, στην οποία ο Μίκης Θεοδωράκης θα καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας, συμβάλλοντας στην αποκάλυψη της ναζιστικής οργάνωσης και των εγκλημάτων της. Αναφέρθηκαν στη στάση του Κόμματος και του λαϊκού κινήματος σε ιστορικές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της χώρας, όπως η Εθνική Αντίσταση, ο Δεκέμβρης του ’44, αλλά και οι μεγάλοι δημοκρατικοί αγώνες μέχρι σήμερα», σημειώνει η ανακοίνωση του ΚΚΕ και προσθέτει ότι ο Δημήτρης Κουτσούμπας ενημέρωσε τον Μίκη Θεοδωράκη για την απόφαση του Κόμματος να πραγματοποιήσει εκδήλωση τιμής του μουσικοσυνθέτη με αφορμή τη συμπλήρωση των 90 χρόνων του.

 

Διαβάστε επίσης:

Το ΚΚΕ για τη συνάντηση Βαρουφάκη – Λαγκάρντ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ