Βορίδης: Θετική η δήλωση Βαρουφάκη

«Το πρώτο που θεωρώ υπό μία έννοια θετικό, είναι η χθεσινή δήλωση του κ. Βαρουφάκη, ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της καταρχήν προς το ΔΝΤ, και μάλιστα θα τις εκπληρώσει στο διηνεκές» ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8, ο βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, ερωτηθείς σχετικά με την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης.

«Άρα αυτό, υποθέτω ότι αίρει μια αμφισημία η οποία υπήρξε το τελευταίο χρονικό διάστημα με αρκετά δραματικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, υπουργών, οι οποίοι έλεγαν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να μην πληρωθούν αυτά τα ποσά και επομένως να οδηγηθούμε σε πιστωτικό γεγονός» πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας:

«Οφείλει από εδώ και πέρα να διευκρινιστεί προς τους πολίτες το νόημα των δηλώσεων πια του Πρωθυπουργού, διότι ο Πρωθυπουργός, είναι αυτός ο οποίος μιλά για ασφυξία πιστωτική. Ο Πρωθυπουργός είναι αυτός ο οποίος έθεσε το ζήτημα της επιλογής πληρωμής μισθών και συντάξεων ή υποχρεώσεων προς τρίτους. Και εφόσον επιλέγεται η εκπλήρωση των υποχρεώσεων προς τρίτους, παραμένει η ανησυχία για το αν τα χρήματα φτάνουν για τους μισθούς και τις συντάξεις».

Ερωτηθείς σχετικά με τη στάση θα κρατήσει η ΝΔ στην αποψινή συζήτηση στη Βουλή για την Εξεταστική Επιτροπή, ο κ. Βορίδης τόνισε:

«Είναι αδύνατον να ψηφίσουμε μια πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή όπου το σκεπτικό της ήδη μαρτυρά την πολιτική της στόχευση».

Σε ό,τι αφορά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για το χρέος, ο βουλευτής της ΝΔ, ανέφερε:

«Αυτή δεν είναι μία κοινοβουλευτική επιτροπή. Δεν είναι μία επιτροπή που έχει συσταθεί με απόφαση του ελληνικού Κοινοβουλίου. Είναι προσωπική επιτροπή της Προέδρου της Βουλής».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ