Πανούσης: Μπούμερανγκ οι καταλήψεις

Τον κώδωνα του κινδύνου, που ελλοχεύει για την Αριστερά από την συνέχιση των καταλήψεων, κρούει με νέα παρέμβασή του ο Γιάννης Πανούσης. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη με δήλωσή του στην εφημερίδα Καθημερινή (απόσπασμα της οποίας είχε δημοσιευθεί και στην ηλεκτρονική έκδοση την Παρασκευή) κάνει λόγο για πρακτικές που λειτουργούν ως μπούμερανγκ και τονίζει ότι αν δεν μπούν κανόνες και όρια θα εκφυλλιστούν οι αξίες της Αριστεράς.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πανούση:

«Οι καταλήψεις – οι οποίες όταν δεν έχουν συμβολικό χαρακτήρα, άρα μικρή διάρκεια και κυρίως όταν δεν έχουν σαφές αίτημα – συνιστούν μια παθογένεια της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Μια ανομική διεκδίκηση του τύπου «όλα επιτρέπονται», «όλα είναι δικαίωμα», «νόμος είναι το δίκιο του καταληψία» που δυστυχώς έγινε μέρος της πολιτικοκοινωνικής πραγματικότητας.

Η Αριστερά δεν αντελήφθη ότι αυτή η λογική και πρακτική είναι αυτεπίστροφον όπλο (γνωστό ως μπούμερανγκ) και ότι τις περισσότερες φορές δεν έχει καμία σχέση με κοινωνικά κινήματα και συνταγματικά δικαιώματα αλλά με βίαιη επιβολή της όποιας ομάδας όχι στην Κυβέρνηση αλλά στη Δημοκρατία.

Αν δεν μπούνε κανόνες και όρια τότε πολύ γρήγορα θα εκφυλιστούν και οι αξίες της Αριστεράς».

Διαβάστε επίσης:

“Τρικυμία” έφερε το άρθρο Πανούση

Ο Μπακογιάννης σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: Μιλήσατε πολιτισμένα με τον δολοφόνο του πατέρα μου – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ