Σκανδαλίδης: Το ΠΑΣΟΚ είναι παντού και πουθενά

“Το ΠΑΣΟΚ, όπως το ξέραμε, δεν υπάρχει”, δήλωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης σε διευρυμένη σύσκεψη της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι το επικείμενο συνέδριό του είναι πολύ πιο καθοριστικό από τη διαδικασία εκλογής προέδρου.

Σε ερώτηση αν ο ίδιος θα είναι υποψήφιος, απάντησε ότι δεν μπορεί να σκεφθεί τίποτε για τον εαυτό του, πριν σκεφθούν όλοι μαζί για την παράταξη.

“Είναι φανερό ότι το ΠΑΣΟΚ, όπως το ξέραμε, δεν υπάρχει. Έχει εξαντλήσει έναν ιστορικό κύκλο. Είναι φανερό, όμως, επίσης, πως οτιδήποτε θα προέλθει καινούργιο θα προέλθει και μέσα από αυτό και κυρίως μέσα από αυτό”, είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:”Το ΠΑΣΟΚ έχει τη στελέχωση, τη δικτύωση και τη διαδικασία. Βλέπετε ότι είναι παντού και πουθενά. Ενώ υπάρχει, σαν στελέχη, παντού, σε όλη τη χώρα και ακόμα μπαίνουν στον κρατικό μηχανισμό, ακόμα και στην κυβέρνηση, σαν συλλογική οντότητα δεν υπάρχει. Εχει μια δυνατότητα να ξαναγεννηθεί. Αναγέννηση σημαίνει και θάνατος και γέννηση ταυτόχρονα. Αλλά κάτι εντελώς καινούργιο, στην ίδια μήτρα των αξιών που γέννησαν το ΠΑΣΟΚ”.

Σχετικά με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, τόνισε πως ο βασικός στόχος του είναι η ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης. “Πιστεύω ότι προς τα εκεί πρέπει να πάρει πολύ συγκεκριμένες αποφάσεις με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και ασφαλώς είναι συνέδριο, θα αποφασίσει για όλα όσα αφορούν την παράταξη και πιθανότητα να εκλέξει και τα όργανα που θα αποφασίσει να εκλέξει”.

Σε ερώτηση για τα πρόσωπα που ακούγονται ότι μπορεί να διεκδικήσουν τη θέση του προέδρου του κόμματος ο κ. Σκανδαλίδης απάντησε: “Είναι πρωθύστερο να μιλάμε για πρόσωπα, γιατί, φαντάζομαι, ο καθένας που θα ήθελε να ηγηθεί αυτής της προσπάθειες θα πρέπει να ξέρει τι παραλαμβάνει. Αυτό που θα παραλάβει πρέπει να το αποφασίσει το ΠΑΣΟΚ και η βάση του. Πέρασαν οι εποχές της αυθεντίας, του ενός μονάχα προσώπου που μπορούσε να είχε λύσεις για όλα τα προβλήματα. Αυτά έχουν ξεπεραστεί από τα πράγματα και από την ιστορία. Το ΠΑΣΟΚ ή θα ξαναγίνει συλλογικό ή δεν θα υπάρχει. ‘Αρα, το συνέδριο είναι πολύ πιο καθοριστικό από την ίδια την εκλογική διαδικασία του προέδρου”.

Σε άλλη ερώτηση αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος για τη θέση του προέδρου, μιας και κάποια στελέχη επενδύουν στο όνομα του, απάντησε: “Με τιμά η εμπιστοσύνη τους. Εκείνο που θέλω να πω με πολύ μεγάλη καθαρότητα είναι ότι εγώ, προφανώς,δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτε για τον εαυτό μου, πριν σκεφτούμε όλοι μαζί για την παράταξη”.

Ως προς την πρόταση του προέδρου της Ν.Δ., για την ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας, παρατήρησε: “Ο κ. Σαμαράς ανακάλυψε πολύ αργά αυτό το σύνθημα. Εμείς προεκλογικά και όλα αυτά τα χρόνια έχουμε πει ότι το ιδανικό για τη χώρα, ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων αυτής της περιόδου, είναι όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις να συγκροτήσουν ένα κοινό μέτωπο και να ενισχυθεί η διαπραγματευτική ισχύς της χώρας”.

 

Διαβάστε επίσης

Ο Τσακαλώτος στη μοτοσικλέτα του Βαρουφάκη – ΒΙΝΤΕΟ

Πρόταση για εξεταστική από το 1981 έως σήμερα θα καταθέσει η ΝΔ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ