Ερώτηση Κικίλια σε Τσίπρα για το άρθρο Πανούση

Να λάβει θέση ο ίδιος ο πρωθυπουργός στα όσα αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, στο σημερινό άρθρο του στα «Νέα», καλεί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, με ερώτησή του προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Κικίλιας ζητάει να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός καθώς, όπως αναφέρει, είναι η πρώτη φορά που ο υπεύθυνος υπουργός μιλάει για «ανοχύρωτη χώρα και πόλη δίχως προσωπική, κοινωνική, εθνική ασφάλεια, δίχως στρατό και δίχως αστυνόμευση, ίσως και χωρίς δικαστές ή φυλακές».

Κατά την εκτίμηση του βουλευτή, ο κ. Πανούσης απευθύνει την αγωνία του στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συμμετέχει, κάνοντας λόγο για δημοκρατικό έλλειμμα, ενώ διερωτάται ποιος «εκπροσωπεί τη Δημοκρατία και την κοινωνία και από ποιον ελέγχεται» και ρωτάει εάν η αριστερή ιδεολογία επιβάλλει «να καίγονται αστυνόμοι από κουκουλοφόρους».

Ο κ. Κικίλιας μιλάει για «απαράδεκτη παραδοχή του υπουργού ότι η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική δράση….» και καταλογίζει στον πρωθυπουργό ότι οι προσωπικές επιλογές του οδηγούν μία ευνομούμενη και ασφαλή χώρα σε αγωνίες και διλήμματα επί θεμάτων εσωτερικής ασφάλειας και τάξης, μέσα σε μόλις δύο μήνες.

Αναλυτικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ρωτά τον Πρωθυπουργό:

– Πώς αντιμετωπίζετε τις καταγγελίες του Υπουργού σας, κ. Πανούση, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο άρθρο των «Νέων»;

– Υπάρχει δημοκρατικό έλλειμμα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;

– Δέχεστε το δόγμα της «αριστερής Αστυνομίας» που θέλει παροπλισμένους αστυνομικούς στο έλεος των «ανθρώπων χωρίς πρόσωπο»;

– Η μεταφορά του χαρτοφυλακίου του Αναπληρωτή Υπουργού Δημόσιας Τάξης του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και η συνεπακόλουθη υποβάθμιση του εξυπηρετεί τη λειτουργία και αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας; Κατά τη γνώμη σας, ενθαρρύνει τα Σώματα Ασφάλειας στην εκτέλεση των καθηκόντων τους;

– Είναι η Ελλάδα μια «ανοχύρωτη χώρα» όπως υποστηρίζει ο καθ’ ύλην αρμόδιος σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας Υπουργός;

 

Διαβάστε επίσης:

Άρθρο-φωτιά του Γιάννη Πανούση

Φλαμπουράρης για το κείμενο Πανούση: Θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει

Τι λέει η κυβέρνηση για το άρθρο του Γιάννη Πανούση

Καραγκούνης: Εύστοχη η κραυγή αγωνίας του Πανούση

Μπαλτάς: Κάποιοι δεν μπορούν χωρίς τα ΜΑΤ-Συμφωνώ με τον Πανούση – ΒΙΝΤΕΟ

Φίλης: Δεν μπορεί να κάνει τέτοια ατοπήματα ο Πανούσης – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ