Σαμαράς: Θα στηρίξουμε εάν το σχέδιο είναι να μείνουμε στο ευρώ

Την πρόθεσή του να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, εάν αυτό που διακυβεύεται είναι το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις του στο Bloomberg.

«Εάν το σχέδιο είναι η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, θα παράσχουμε τη στήριξή μας. Τυχόν έξοδος από την Ευρωζώνη θα σημάνει την καταστροφή» ανέφερε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος αμφισβητεί τη δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη διατήρηση της χώρας στο ευρώ.

Όπως λέει ο κ.Σαμαράς, το ευρώ είναι η μόνη πιθανή οικονομική πορεία για την Ελλάδα.

«Για την Ευρωζώνη, οι δευτερογενείς επιπτώσεις από την έξοδο της Ελλάδας δεν πρόκειται να είναι τόσο μεγάλες, όπως θα ήταν πριν από τέσσερα χρόνια. Για την Ελλάδα, όμως, θα είναι τεράστιες. Θα πρόκειται για μια πολιτική καταστροφή» υποστηρίζει ο κ.Σαμαράς.

Η κυβέρνηση πρέπει να τιμήσει τη λίστα των δεσμεύσεων που συμφωνήθηκαν στις 20 Φεβρουαρίου και αφορούν την επέκταση του προγράμματος διάσωσης. Αν έχουν πάρει ιδεολογικές αποφάσεις ότι δεν θα τηρήσουν τη συμφωνία, τότε πηγαίνουμε σε χρεοκοπία» τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Οι χώρες της Ευρωζώνης που έχουν χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ από την Ελλάδα, οι χώρες που έχουν επικείμενες εκλογές και οι χώρες που έχουν περάσει από ένα πρόγραμμα, δεν θα μας δώσουν χρήματα, αν δουν ότι η κυβέρνηση δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της και συμπεριφέρεται με αντι-ευρωπαϊκό τρόπο», τονίζει ο κ.Σαμαράς, ο οποίος απορρίπτει την κριτική ότι δεν στηρίζει την κυβέρνηση στην προσπάθειά της να αποτρέψει την οικονομική και κοινωνική κατάρρευση.

Όπως λέει, η ΝΔ υποστήριξε τα δύο νομοσχέδια που έχει φέρει ο Τσίπρας στη Βουλή ενώ παράλληλα ασκεί κριτική στον Έλληνα πρωθυπουργό για τα «ανοίγματα» στη Ρωσία.

«Όταν είσαι στην Ευρώπη και ζητάς να χρηματοδοτήσουν το έλλειμμά σου οι Ιρανοί, οι Ρώσοι και οι Κινέζοι, δεν στέλνεις ένα μήνυμα στην υπόλοιπη Ευρώπη ότι δεν είσαι ένα σοβαρός φιλοευρωπαίος;» διερωτάται ο κ.Σαμαράς.

Πηγή: enikonomia.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ