ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση πηγαίνει στα τυφλά

«Η κυβέρνηση πηγαίνει στα τυφλά, αυτοσχεδιάζει και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, χωρίς ούτε βασικό ούτε εναλλακτικό σχέδιο», τονίζει το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τις εξελίξεις μετά την ολοκλήρωση του EuroWorking Group.

«Η συμμετοχή του κ. Βαρουφάκη στο σημερινό EWG, δηλαδή στο επίπεδο των υπηρεσιακών εκπροσώπων των υπουργών οικονομικών και η υποβολή νέας – της τρίτης επισήμως – λίστας μέτρων, δείχνει ότι η κυβέρνηση πηγαίνει στα τυφλά, αυτοσχεδιάζει και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, χωρίς ούτε βασικό ούτε εναλλακτικό σχέδιο», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΠΑΣΟΚ σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

«Περιμένουμε και πάλι με αγωνία την τρόικα / Brussels group να ολοκληρώσει την αξιολόγηση. Περιμένουμε και πάλι το EWG να ανοίξει το δρόμο για τη σύγκληση του Eurogroup προκειμένου να δοθεί μια μικρή ενδιάμεση χρηματοδότηση και στο μεταξύ η ελληνική οικονομία τρώει τις σάρκες της περιμένοντας από εβδομάδα σε εβδομάδα και σε λίγο θα παρακαλάει για μνημόνιο 3».

«Μέσα σε όλα αυτά ο κ. Βαρουφάκης, ξεπερνώντας και τον εαυτό του, μας ενημερώνει ότι η απόφαση του Eurogroup της 20.2 δεν ήταν δημιουργικά ασαφής, αλλά άτεγκτα σαφής ως προς την αφαίρεση των 11 δις του ΤΧΣ ! Μόνο που ξεχνά ότι αυτός συνέπραξε στην λήψη της απόφασης της 20.2 και αυτός υπέγραψε χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση την παράταση της κύριας σύμβασης χρηματοοικονομικής διευκόλυνσης με την οποία απέκτησε νομική υπόσταση η επιστροφή των 11 δις!

Θα τα δούμε αυτά στην εξεταστική επιτροπή !», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

 

Διαβάστε επίσης:

Δείτε ολόκληρη τη νέα λίστα Βαρουφάκη

ΥΠΟΙΚ: Παρουσιάσαμε ένα εμπλουτισμένο κείμενο 27 σελίδων

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά να γίνει

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ