Δένδιας: Δεν πιστεύω στις εξεταστικές επιτροπές

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την εξεταστική επιτροπή που αφορά την είσοδο της χώρας στον μηχανισμό στήριξης.

«Καταρχήν είμαι απ’ αυτούς, συγχωρήστε με αν σ’ αυτό είμαι λίγο αιρετικός, που δεν πιστεύει στον θεσμό των εξεταστικών επιτροπών. Δυστυχώς για εμένα έχω μετάσχει σε αρκετές και έχω δει ότι οι εξεταστικές επιτροπές, όντως έτσι όπως γίνονται στην ελληνική βουλή, λειτουργούν κυρίως ως πολιτικά εργαλεία και όχι ως μηχανισμοί αποκάλυψης της αλήθειας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας και συνέχισε:

«Θεωρώ λοιπόν ότι σε αυτή τη φάση οι εξεταστικές επιτροπές δεν είναι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Από κει και πέρα, με δεδομένη αυτή την αρχική τοποθέτηση στο συγκεκριμένο θέμα, η παγκόσμια οικονομία μπήκε σε φάση ύφεσης το φθινόπωρο του 2008 και η έναρξη της κρίσης και για την Ελλάδα είναι στην πραγματικότητα από το 2009 και μετά. Μέχρι το 2009 η χώρα ζούσε σε μία άλλη πραγματικότητα. Κατά συνέπεια υπάρχουν διακριτές περίοδοι. Αν θέλουμε να γράψουμε την ιστορία της ελληνικής οικονομίας μπορούμε κάλλιστα να ξεκινήσουμε από το 1945. Αλλά αν θέλουμε να βρούμε τι μας έφερε σε αυτή τη συγκεκριμένη εξέλιξη του σήμερα, δεν μπορούμε να τρέχουμε πίσω».

«Πηγαίνοντας συνεχώς πίσω δεν λύνουμε κανένα πρόβλημα παρά απλώς γράφουμε οικονομική ιστορία. Ξαναλέω όμως ότι δεν πιστεύω στους θεσμούς των εξεταστικών επιτροπών», πρόσθεσε.

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στα εσωκομματικά της Ν.Δ. απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει θέμα ηγεσίας λέγοντας: «Το ερώτημα της ύπαρξης ή μη προβλήματος ηγεσίας έχει να κάνει με την πολιτική γραμμή την οποία πρέπει να ακολουθήσει η Ν.Δ. Αν η αντίληψη είναι ότι “είμαστε μια χαρά και η παρούσα γραμμή που ακολουθούμε μας οδηγεί ξανά στο να καταστούμε ένα κόμμα που μπορεί να διεκδικήσει την εξουσία”, τότε προφανώς δεν υπάρχει κανένα θέμα ηγεσίας και καμία ανάγκη εσωκομματικού διαλόγου. Υπάρχουν όμως και απόψεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνω και τη δική μου, που θα ήταν έτοιμες ανοιχτά και εντίμως σε μια συνεδριακή διαδικασία να υποστηρίξουν μία διαφορετική άποψη».

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε ολόκληρη την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής

Δένδιας: Με τη στάση του Βαρουφάκη κινδυνεύουμε να απομονωθούμε – ΒΙΝΤΕΟ

Το παρασκήνιο από το δείπνο Σαμαρά με τους νέους βουλευτές – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ