Τσίπρας: Μην καρτεράτε να λυγίσουμε – ΒΙΝΤΕΟ

«Μην καρτεράτε να λυγίσουμε, μην καρτεράτε να αποτύχουμε, διότι ακόμα και αν εμείς αποτύχουμε δεν θα είστε εσείς οι οποίοι θα καταφέρετε να ξαναέρθετε στην επιφάνεια. Δυστυχώς θα έρθουν άλλες δυνάμεις», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι φανερό από όλα όσα είδαμε σήμερα ότι το καινούργιο έχει γεννηθεί. Δυσκολεύεται όμως να στεριώσει διότι το παλιό παλεύει με νύχια και με δόντια να κρατηθεί και καρτερά να αποτύχει το καινούργιο, να λυγίσει. Μην καρτεράτε να λυγίσουμε, μην καρτεράτε να αποτύχουμε, διότι ακόμα και αν εμείς αποτύχουμε δεν θα είστε εσείς οι οποίοι θα καταφέρετε να ξαναέρθετε στην επιφάνεια. Δυστυχώς θα έρθουν άλλες δυνάμεις. Συνταχθείτε σε αυτή την εθνική προσπάθεια, δώστε δύναμη στη δύναμη της χώρας, δύναμη που την ενισχύει η υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας και του λαού προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κατά την ομιλία του στη βουλή ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις κόκκινες γραμμές που έχει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υποχωρούμε όσες πιέσεις και αν δεχθούμε».

«Θέλω για άλλη μία φορά να επαναλάβω ότι η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται εντατικά  προκειμένου να έχουμε το συντομότερο δυνατό την υλοποίηση της απόφασης του Eurogroup στις 20 του Φλεβάρη.

Σε αυτή τη διαπραγμάτευση όμως δεν πηγαίνουμε δίχως κόκκινες γραμμές, δίχως να έχουμε στο μυαλό μας ότι υπάρχουν όρια τα οποία δεν δικαιούμεθα να υπερβούμε. Διότι έχουμε μία νωπή και συγκεκριμένη λαϊκή εντολή και μία ακόμα πιο σταθερή στήριξη του ελληνικού λαού προκειμένου να φύγει η χώρα από αυτή την τρομακτική περιπέτεια που  βρίσκεται τα τελευταία χρόνια. Τα όρια της λαϊκής εντολής είναι όχι άλλη υφεσιακή πολιτική, όχι άλλα σκληρά μέτρα λιτότητας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

«Θέλω με κατηγορηματικό τρόπο να επαναλάβω και με ξεκάθαρο τρόπο να επαναδιατυπώσω τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης στο  πλαίσιο μίας εθνικής προσπάθειας.

Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε περικοπές μισθών και συντάξεων, στην υλοποίηση κανενός υφεσιακού μέτρου και αυτή είναι η τελευταία μας λέξη.

Μας αφήνει παγερά αδιάφορους το αίτημα για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων σε μία αγορά εργασίας που έχει λεηλατηθεί. Εμείς σκοπεύουμε το συντομότερο δυνατό να αποκαταστήσουμε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας».

«Δεν πρόκειται να δεχθούμε αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και στα φάρμακα, αυτή την κληρονομία που μας άφηνε η προηγούμενη κυβέρνηση, με το περιβόητο email. Δεν πρόκειται να συνεχίσουμε, όχι την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, δεν ήταν αξιοποίηση αυτό που γινόταν τα τελευταία χρόνια, αλλά ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του  δημόσιου πλούτου.

Όποιος επιθυμεί κοινοπραξίες με συμμετοχή και έλεγχο του ελληνικού δημοσίου, όποιος έρχεται να επενδύσει χρήματα που θα έχουν αναπτυξιακή προοπτική στην πραγματική οικονομία, θα είναι καλοδεχούμενος. Τα έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας να μην πηγαίνουν σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, για την αποπληρωμή ενός χρέους που διαρκώς μεγεθύνεται, αλλά να πηγαίνουν εκεί που έχει ανάγκη η χώρα, στα ασφαλιστικά ταμεία και στην ανάπτυξη», πρόσθεσε.

«Εμείς αυτές τις κόκκινες γραμμές έχουμε, αυτές θέτουμε. Ξεκαθαρίζω ότι δεν υποχωρούμε όσες πιέσεις και αν δεχθούμε και αυτά ακριβώς ζήτησα σήμερα από τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης να υιοθετήσουν, να στηρίξουν και ζητώ και τώρα, διότι αυτές δεν είναι οι κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού, της Ελλάδας, σε μία σκληρή διαπραγμάτευση που όλοι πιστεύουμε ότι μπορεί να έχει αποτέλεσμα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Η Κωνσταντοπούλου δυναμίτισε τη συζήτηση – ΒΙΝΤΕΟ

Το άγριο βλέμμα του Βαρουφάκη στη Βουλή – ΦΩΤΟ

Τσίπρας: Μετατρέψατε τη ΝΔ σε φοιτητική παράταξη – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Βενιζέλος στην Κωνσταντοπούλου: Αποδεικνύετε την κομψότητα σας με αυτό που κάνετε – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ