Η κόντρα Τσίπρα – Σαμαρά για τον Παπασταύρου και τη λίστα Λαγκάρντ – ΒΙΝΤΕΟ

Κόντρα ξέσπασε στη βουλή μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Αντώνη Σαμαρά με αφορμή το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Stampa σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ και τον Σταύρο Παπασταύρου. 

Γιατί δεν προχωρήσατε σε ελέγχους ουσίας για την φοροδιαφυγή; Από τα 2.062 της λίστας Λαγκάρντ έχουν ελεγχθεί μόλις 25. Γιατί; Σήμερα μαθαίνουμε από δημοσιεύματα του ξένου Τύπου ότι δημόσιοι υπάλληλοι παραιτήθηκαν επειδή τους ασκούνταν πιέσεις να μην ελέγξουν όσους αναφέρονταν στη λίστα επειδή ήταν στενοί σας συνεργάτες κ. Σαμαρά” είπε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στη βουλή, στο πλαίσιο της ενημέρωσης που πραγματοποιεί για ζητήματα που άπτονται της διαπραγμάτευσης. 

Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε στα πρακτικά το δημοσίευμα, σημειώνοντας χαρακατηριστικά: “Για πόσο νομίζατε ότι θα μπορούσε να συνεχιστεί αυτό το αίσχος;”

 

Σκληρή ήταν η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος ανεβαίνοντας στο βήμα της βουλής είπε:

“Φτάσατε σε σημείο να θίγετε ανθρώπους που δεν θα έπρεπε και είναι ντροπή σας. Μιλήσατε για δικό μου συνεργάτη. Επειδή είμαι της ευθείας, της αντρικής σχολής θα σας πω ευθέως… Σας αρέσει η τεθλασμένη, να εννοείτε και να μην το λέτε; Σας αρέσει αυτό;” 

Η φράση του αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία του ζήτησε να μην υποτιμά τις γυναίκες. 

“Αν το θεωρείτε σεξιστικό το παίρνω πίσω. Αλλά επειδή μου αρέσει η ευθεία γραμμή εγώ θα πω ότι μακάρι η Ελλάδα να είχε δέκα Παπασταύρου. Είναι ένας άνθρωπος που χρωστάμε πάρα πολλά, συμμετείχε αποφασιστικά στις διαρπαγματεύσεις του τόπου γι αυτά που είπατε έχουν τηρηθεί διαδικασίες, έχουν δοθεί αναλυτικές απαντήσεις και είναι ντροπή με τέτοια παραμύθια της Χαλιμάς να ρίχνετε λάσπη μέσα στη βουλή”, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. “Αλλά ξέρω γιατί το κάνετε. Γιατί χρειάζεται να κατασκευάσετε μέσα στη ΝΔ έναν Κατρούγκαλο. Δεν θα τον βρείτε στη ΝΔ τον Κατρούγκαλο”, πρόσθεσε. 

 

 

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας: Με ρώτησε η Μέρκελ για την Ελβετία – ΒΙΝΤΕΟ

La Stampa: Στη λίστα Λαγκάρντ ο Παπασταύρου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ