«Στην Εξεταστική θα τα μπουμπουνίσω όλα»

Του Βασίλη Σκουρή

Στην Εξεταστική Επιτροπή για το μνημόνιο, όπου θεωρεί βέβαιο ότι θα κληθεί, θα τοποθετηθεί για όλα και για όλους ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου – και φυσικά και για το πολιτικό μέρος του σκανδάλου για τη λίστα Λαγκάρντ.

«Στην Εξεταστική θα τα μπουμπουνίσω όλα», λέει στους συνομιλητές του ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, που η αλήθεια είναι πως ένιωσε ανακούφιση για την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, την οποία φέρεται να θεωρεί κάτι σαν αθώωση. Πολλοί άλλωστε δέχονται πως η παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο υπήρξε εξαρχής προβληματική, αφού με βάση τον ισχύοντα νόμο τα όποια αδικήματα είχαν παραγραφεί. 

Οι βουλευτές απλά έστειλαν την «καυτή πατάτα» στη Δικαιοσύνη, για να μην κατηγορηθούν ότι «τα κουκούλωσαν», κατηγορία που ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα δεχθεί το Ειδικό Δικαστήριο, τα μέλη του οποίου προφανώς βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση. 

Η τελική απόφαση, φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή για νόθευση εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος και ομόφωνη αθώωση για την κατηγορία της απόπειρας απιστίας, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων σε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης, που επιθυμούσε την καταδίκη, μεταξύ άλλων, του προσώπου που εφάρμοσε το πρώτο μνημόνιο και υπήρξε ο κορυφαίος πρώτος μνημονιακός πολιτικός.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Διαβάστε επίσης:

Καπερνάρος για Παπακωνσταντίνου:Γελοιοποιηθήκαμε

Τι είπε ο Πρόεδρος του δικαστηρίου στον Παπακωνσταντίνου

Αθώος ο Παπακωνσταντίνου για την απόπειρα απιστίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ