• Τόσκας: Θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι ακριτικές περιοχές

  4:33 μμ, Τετάρτη 25 Μάρ 2015 4:33 μμ, Τετάρτη 25 Μάρ 2015

  Την ανάγκη μεγαλύτερης λαϊκής ενότητας και μεγαλύτερης ομοψυχίας «προκειμένου να περάσουμε τις δυσκολίες και να μπορέσουμε να μπούμε σε καλύτερους δρόμους για την ευημερία του τόπου και του λαού μας», επισήμανε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Τόσκας, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην Αλεξανδρούπολη.

  Παράλληλα παρατήρησε ότι «η χώρα μας βρίσκεται σε μία περιοχή γενικότερης αστάθειας, πλην όμως είναι όαση σταθερότητας και γι' αυτό θα πρέπει να ενδυναμωθεί, έτσι ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις απειλές και τους κινδύνους».

  Επανέλαβε, τέλος, τη δέσμευση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας για περαιτέρω αύξηση του ποσοστού πληρότητας των μονάδων των ακριτικών περιοχών.

  Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Τόσκας δήλωσε:

  «Τιμούμε σήμερα αυτούς που έπεσαν για την ελευθερία αυτού του τόπου. Τιμούμε τους αγώνες που οδήγησαν στην Επανάσταση του 1821 και στην ελευθερία και στην ανεξαρτησία της χώρας μας.

  Αυτήν την στιγμή, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, δίνεται η μάχη. Η κυβέρνηση δίνει τη μάχη στο εξωτερικό και διαπραγματεύεται για να πετύχει καλύτερους όρους και καλύτερες συνθήκες για την ανάπτυξη της χώρας και για τον Ελληνικό Λαό και κυρίως τη νέα γενιά. Η χώρα μας βρίσκεται σε μία περιοχή γενικότερης αστάθειας πλην όμως είναι όαση σταθερότητας και γι αυτό θα πρέπει να ενδυναμωθεί, έτσι ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις απειλές και τους κινδύνους.

  Οι Ένοπλες Δυνάμεις εγγυώνται την ασφάλεια και την προστασία της χώρας μας και ειδικά αυτού του τόπου σε αυτήν την ακριτική περιοχή . Και είναι ακριβώς αυτή η ώρα που χρειάζεται η μεγαλύτερη λαϊκή ενότητα, η μεγαλύτερη ομοψυχία, προκειμένου να περάσουμε τις δυσκολίες και να μπορέσουμε να μπούμε σε καλύτερους δρόμους για την ευημερία του τόπου και του λαού μας».

  Ερωτηθείς σχετικά με τις μεταθέσεις στρατευσίμων και στρατιωτικών προς την παραμεθόριο, ο κ. ΥΦΕΘΑ είπε ότι «Θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η παρουσία στην ακριτική α��τή περιοχή όπως και στις άλλες ακριτικές περιοχές –μιλάω για Θράκη και νησιά Ανατολικού Αιγαίου. Και θα ενισχυθεί τόσο, ώστε να διασφαλίζεται πλήρως η δυναμική που υπάρχει. Για να διασφαλιστεί στη συνέχεια η ακεραιότητα του τόπου».

  Ενώ, για το αν αυτό μπορεί να δημιουργήσει κενά σε άλλες μονάδες ο κ. Τόσκας απάντησε: «Υπάρχουν προτεραιότητες σε όλα τα θέματα και η προτεραιότητα της αμυντικής μας προσπάθειας είναι στη Θράκη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου».

  Ο Νίκος Τόσκας και οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, παρακολούθησαν τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου και αμέσως μετά κατέθεσε στέφανο υπέρ των Πεσόντων στο Μνημείο της ηρωίδας της Θρακικής Επανάστασης Δόμνας Βιζβύζη.

  Στη συνέχεια παρακολούθησαν τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο κέντρο της πόλης.

  Διαβάστε επίσης:

  Πενθήμερη τιμητική άδεια στο στρατιωτικό προσωπικό της παρέλασης

  To tweet του Τσίπρα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα