• Τα ραντεβού Παπαδήμου στην Κύπρο

  9:19 μμ, Τετάρτη 04 Απρ 2012 9:19 μμ, Τετάρτη 04 Απρ 2012

  Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει ο Λουκάς Παπαδήμος την Πέμπτη και την Παρασκευή. Ο πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα, τον υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παντελή Καψή, και τους πρέσβεις Χρήστο Παναγόπουλο, Δημήτρη Παρασκευόπουλο και Δημήτρη Γιαννακάκη.

  Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα ο κ. Παπαδήμος νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια, στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία και αμέσως μετά με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, ενώ το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του και της ελληνικής αντιπροσωπείας ο κ. Χριστόφιας.

  Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα καταθέσει στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και πρόκειται να επισκεφθεί τα Φυλακισμένα Μνήματα, τις φυλακές όπου μαρτύρησαν οι Κύπριοι αγωνιστές στον απελευθερωτικό αγώνα κατά της Αγγλοκρατίας και μετά θα μιλήσει στην Κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων. Το απόγευμα θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του με συναντήσεις με την Επιτροπή Αγνοουμένων και θα επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο στην Αρχιεπισκοπή.

  Ο Πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα το Σάββατο.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα