Βαρβιτσιώτης: Σε δεινή θέση σήμερα ο Τσίπρας

Ο γραμματέας του πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για τις εξελίξεις όσον αφορά τη διαπραγμάτευση, ενώ απάντησε και για τα εσωκομματικά της Ν.Δ.

«Θα σας έλεγα δυστυχώς δεν έχουν καθησυχαστεί, έχουν επιβεβαιωθεί. Σήμερα ο κ. Τσίπρας πάει να κάνει μία συνάντηση με την κ. Μέρκελ στην οποία έχει στείλει μία επιστολή από την προηγούμενη εβδομάδα η οποία κρατήθηκε κρυφή και παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις που έδωσε στη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ρευστότητας για την ελληνική οικονομία, έχει ισχυριστεί τα ακριβώς αντίθετα στην επιστολή», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης και πρόσθεσε:

«Και μάλιστα στην επιστολή αυτή λέει ότι αν δεν υπάρχει κάποια διευκόλυνση, τότε μέσα στον Απρίλιο δεν θα μπορέσει η χώρα να εξυπηρετήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις ή θα αναγκαστεί να μην πληρώσεις τους μισθούς και τις συντάξεις και τις τρέχουσες δαπάνες του δημοσίου. Και επειδή δεν είναι διατεθειμένος να το κάνει αυτό δυστυχώς η χώρα, αυτό αφήνει να εννοηθεί η κατάληξη της επιστολής, θα οδηγηθεί σε μία χρεοκοπία εντός του ευρώ. Ένα πιστωτικό γεγονός που θα σημαίνει χρεοκοπία».

Στην ερώτηση μήπως η συγκεκριμένη επιστολή είχε στόχο στο να γίνει η συνάντηση των 7 στις Βρυξέλλες ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της Ν.Δ. απάντησε: «Μπορεί να έγινε η συνάντηση των «7» αλλά λεφτά δεν πήραμε. Το αντικειμενικό πρόβλημα παραμένει και αυτό σημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας σήμερα πηγαίνει να διαπραγματευτεί με την κ. Μέρκελ, να συζητήσει θα έλεγα, γιατί δεν υπάρχει άμεσο αντικείμενο διαπραγμάτευσης, εφόσον η κ. Μέρκελ και στην επταμερή σύνοδο όπως και όλοι οι άλλοι είπαν ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία των τεχνικών κλιμακίων και μετά η απόφαση να ληφθεί από το Eurogroup, θα πάει ο κ. Τσίπρας εκεί ουσιαστικά σε μία πάρα πολύ κακή και δεινή θέση. Ότι δεν μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις της χώρας τον μήνα Απρίλιο. Αυτό δεν τον καθιστά ισχυρό διαπραγματευτή, μάλλον ανίσχυρο τον καθιστά».

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Σήμερα αποκαλύφθηκε το θέατρο… – ΒΙΝΤΕΟ

Φίλης: Επιχειρούν την ηθική αποδόμηση της κυβέρνησης αλλά δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς

Το ΥΠΕΞ για τη συνάντηση του Κοτζιά με τον Στάινμαγερ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ