Η κόντρα Άδωνι-Βαρουφάκη που έγινε… φιλία – ΒΙΝΤΕΟ

Κόντρα διαρκείας είχαν ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη χθεσινοβραδινή συζήτηση για το νομοσχέδιο των 100 δόσεων στη βουλή. Αφορμή στάθηκε η καταγγελία του υπουργού Οικονομικών για την απουσία των αντιγράφων των δανειακών συμβάσεων από το αρχείο του υπουργείου αλλά και το μήνυμα της Άνγκελα Μέρκελ για την πέμπτη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. Η αντιπαράθεση του κ. Βαρουφάκη με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας κατέληξε με τον υπουργό Οικονομικών να κάνει λόγο-με αρκετή δόση χιούμορ-για την αρχή μιας «νέας φιλίας» που ξεκινά ανάμεσά τους στη βουλή.

Ο Άδωνις στον Βαρουφάκη: Θα σας δείξει ο Βορίδης πως να βρίσκετε τα ΦΕΚ

Να ζητήσει συγγνώμη κάλεσε τον Γιάνη Βαρουφάκη ο Άδωνις Γεωργιάδης για τη «μεγαλειώδη γκάφα» του  – όπως είπε – σχετικά με τη δανειακή σύμβαση που δεν βρήκε στο υπουργείο Οικονομικών.

«Μία μέρα μετά τη μεγαλειώδη γκάφα σας με το ΦΕΚ και τη σύμβαση να κάνετε μαθήματα στους βουλευτές της ΝΔ, πάει πολύ» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών.

«Θα έπρεπε να ξεκινήσετε με μία συγγνώμη και αν για κάποιο λόγο δε γνωρίζετε πως βρίσκετε τα ΦΕΚ εγώ ευχαρίστως θα στείλω τον κ. Βορίδη που είναι ευγενέστερος εμού να σας δείξει στο κομπιούτερ πως γίνεται», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο:

Καρφί του Βαρουφάκη στο ΠΑΣΟΚ: Χαρείτε το 4%

Την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης βρισκόταν στο βήμα της Βουλής και μιλούσε για τη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης, ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαμαρτυρήθηκαν φωνάζοντας από τα έδρανα.

«Χαρείτε το 4%, χαρείτε το. Θα το έχετε για πολύ λίγο», ήταν η απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη.

Δείτε το βίντεο:

Άδωνις: Σας αρέσει να σας κοροϊδεύουν κ. Βαρουφάκη;

Η κόντρα ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γιάνη Βαρουφάκη κορυφώθηκε με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ να λέει απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών: «Όταν ρωτάνε τον Ντάισελμπλουμ σε μία από τις συνεντεύξεις Τύπου με τον Γιούνκερ για αυτόν τον διαχωρισμό που λέτε, αν δείτε τον κ. Ντάισελμπλουμ περίπου γελάει και λέει ‘εντάξει τώρα οι Έλληνες φίλοι μας θέλουν να το λέμε programme’».

«Σας αρέσει να σας κοροϊδεύουν κ. Βαρουφάκη;», πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Δείτε το βίντεο:

Ο Βαρουφάκης στον Άδωνι: Η φιλία μας έχει σημασία από εδώ και πέρα

«Μου ζητάτε να εγκαινιάσουμε την εξαιρετική νέα φιλία μας που ξεκινάει σήμερα επιβάλλοντάς μου να πω ψέματα. Δεν θα το κάνω αυτό γιατί νομίζω ότι η φιλία μας έχει μεγάλη σημασία από εδώ και πέρα», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, απευθυνόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη.

«Μου ζητάτε να πω ότι χθες έσφαλα όταν απάντησα σε ερώτηση βουλευτή ο οποίος μου είπε κάτι απλό: υπάρχει στο πρωτόκολλο του υπουργείου σου η επιστολή Χαρδούβελη. Η απάντηση είναι όχι. Δεν θα μπορούσα να πω ελάτε μαζί, να έρθει και ο κ. Βορίδης να μπούμε στο Internet να τη βρούμε», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και συνέχισε:

«Σας μιλώ ειλικρινά όταν μπήκα στο γραφείο μου τις πρώτες μέρες ζήτησα από τις υπηρεσίες να μου φέρουν τη δανειακή συμφωνία. Η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει».

«Όσο αφορά τη συγκινητική αγωνία κάποιων για τις ποινικές ευθύνες που έχω υπογράφοντας την αίτηση επέκτασης της δανειακής συμφωνίας, η εντολή που είχα από τον Πρωθυπουργό και από την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση ήταν ο διαχωρισμός της δανειακής συμφωνίας από το μνημόνιο. Αυτό δεν μου το συγχωρείτε. Επιμένετε να σας ξαναφέρουμε το μνημόνιο που εσείς ψηφίσατε να το ξαναψηφίσετε. Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη. Δεσμεύομαι πως ότι υπέγραψα θα σας το καταθέσω και θα το βάλουμε στο Internet», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Βενιζέλος: Πρέπει να τιμήσουμε το 4,7% που μας έδωσε ο λαός

Πρώην συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχουν έντιμοι συμβιβασμοί

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ