Βαρουφάκης: Τη συμφωνία στο Eurogroup την πετύχαμε με αίμα – ΒΙΝΤΕΟ

«Τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ελλάδα θα μείνουν στην παγκόσμια οικονομία ως παράδειγμα προς αποφυγή.  Θα είναι ένα μάθημα για τις επόμενες γενιές, για τις επόμενες κυβερνήσεις. Ένα παράδειγμα για το πώς δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται μία οικονομική κρίση», είπε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, από το βήμα της Βουλής,υπογραμμίζοντας ότι τη συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου «καταφέραμε να την πετύχουμε με αίμα».

Κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση και το success story ο κ. Βαρουφάκης, επισήμανε ότι «το 3% πρωτογενές πλεόνασμα αποδείχθηκε ότι ήταν μόλις 0,6%» και παραδέχθηκε ότι στο τέλος του 2014 υπήρξε αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ. 

Κάνοντας αναφορά στις τράπεζες και τον ρόλο τους στην ελληνική οικονομία, ο υπουργός Οικονομικών,  τόνισε «ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας  χωρίς τράπεζες ικανές να χρηματοδοτούν τις υγιείς κυρίως εξαγωγικές επιχειρήσεις. Κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί με ένα συντριπτικό αριθμό κόκκινων δανείων και ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται αλλά παράλληλα κυβερνά. Διαπραγματεύεται για να επιτευχθούν ικανές συνθήκες πραγματικής ανάκαμψης και ταυτόχρονα νομοθετεί.

Απαντώντας σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση  ότι έχει αργήσει στις μεταρρυθμίσεις, ο Γιάνης Βαρουφάκης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ολιγωρήσει, αλλά ο λόγος της καθυστέρησης είναι ότι μετά την συμφωνία γέφυρα της 20ης Φεβρουαρίου κάποιοι θέλησαν να τους ξαναγυρίσουν στις 25 Ιανουαρίου και ότι τα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονται στην Αθήνα, δεν τους έχουν ενημερώσει ακόμα τα στοιχεία που θέλουν.

 

Δείτε το βίντεο

 

Διαβάστε επίσης;

Ο Άδωνις στον Βαρουφάκη: Θα σας δείξει ο Βορίδης πως βρίσκετε τα ΦΕΚ – ΒΙΝΤΕΟ

Η “σπόντα” του Βαρουφάκη στο ΠΑΣΟΚ: Χαρείτε το 4% – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ