Θεοδωράκης: Να ρίξει τις κορώνες του εθνολαϊκισμού η κυβέρνηση

“Να ρίξει τις κορώνες του εθνολαϊκισμού” κάλεσε την κυβέρνηση ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης σε παρέμβασή του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές,  λέγοντας ότι “η συνέχιση αυτής της πολιτικής οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο μεγάλο αδιέξοδο”.

“Η χώρα βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας” υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης, και ζήτησε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση να αποδείξουν ότι έχουν μεταρρυθμιστική ατζέντα, και πρόθεση να οδηγήσουν τη χώρα προς τα εμπρός, με μεγάλες αλλαγές, και ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του θα στηρίξει την όποια προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση.

“Ήδη το κράτος μένει από ρευστότητα, το τραπεζικό σύσ��ημα είναι σχεδόν νεκρό, ο ιδιωτικός τομέας βιώνει την απόλυτη οικονομική ασφυξία, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν τις δουλειές τους ή πληρώνονται μόνο έναντι”, τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε:

“Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν έχουν κανένα δικαίωμα να οδηγήσουν τη χώρα σε μια δήθεν ηρωική συντριβή. Δεν υπάρχει ηρωική ήττα. Η ήττα είναι ταπείνωση και συμφορά για τους πολίτες”.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ότι είναι πιο αισιόδοξος μετά τη χθεσινή συμφωνία, ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι “οφείλουμε να την συμμεριστούμε», συμπλήρωσε ωστόσο ότι η κυβέρνηση θα πρέπει «να βάλει τέλος στις γενικόλογες διακηρύξεις αγάπης προς την Ευρώπη και να καταλήξει άμεσα σε μια οριστική συμφωνία με τους εταίρους μας”.

“Εμείς σας είπαμε είμαστε εδώ. Γιατί αυτό που προέχει είναι να σώσουμε τη χώρα. Και θα μου επιτρέψετε να πω όχι μόνο εμείς. Η πλειοψηφία του κοινοβουλίου μπορεί να είναι μαζί σας, αν πραγματικά τολμήσετε να κάνετε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Κάποιοι ίσως επειδή έχουν καταλάβει τα λάθη τους, κάποιοι ίσως γιατί φοβούνται τη στιγμή που θα ξεσπάσει ο θυμός της κοινωνίας. Αρπάξτε λοιπόν την ευκαιρία. Αφήστε τα λεξικά και πιάστε τη δουλειά” κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Διαβάστε επίσης.

Θεοδωράκης: Ανεγκέφαλοι θέλουν να τινάξουν τις σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας

Οι Financial Times στο γραφείο του Θεοδωράκη – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ