Σταμάτης: Να βρεθεί λύση και να αποφευχθεί το χειρότερο για τη χώρα

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Σταμάτης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να κάνει ασφαλή πρόβλεψη. Και ξεκινάω από το πιο βασικό. Όλες οι πλευρές επικαλούνται την ύπαρξη μιας συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου την οποία εμείς δεν την έχουμε στα χέρια μας. Δεν ξέρουμε τι περιέχει. Χθες μάλιστα στη Βουλή επίμονα ζητήθηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κατατεθεί έστω προς ανάγνωση γιατί κανένας δεν γνωρίζει τι περιέχει. Και σας θυμίζω ότι κάποια στιγμή ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι πρέπει να δεις τις λεπτομέρειες γιατί στις λεπτομέρειες κρύβεται ο διάβολος. Άρα δεν μπορώ να κάνω κάποια πρόβλεψη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμάτης και πρόσθεσε:

«Εκείνο που θα ήθελα εγώ είναι να κάνω μία ευχή. Διαπραγμάτευση σημαίνει συμβιβασμός. Πρέπει να βρεθεί λύση και να αποφευχθεί αυτό που είναι το χειρότερο για τη χώρα, έξοδος από το ευρώ καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Να αποκατασταθεί η οικονομική ηρεμία και εσωτερική ηρεμία στον τόπο διότι ανεξάρτητα από τις διαπραγματεύσεις που γίνονται υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν, υπάρχει η πραγματική οικονομία η οποία βρίσκεται σε έναν απίστευτο χορό ζάλης. Δεν ξέρει κανένας τι του ξημερώνει αύριο. Ήδη έχουμε μεγάλες απώλειες στα δημοσιονομικά αποτελέσματα. Ο κόσμος βρίσκεται μπροστά σε ένα ασαφές τοπίο και αντιλαμβάνεστε ότι άμα καταρρεύσει η εσωτερική οικονομία, όποια διαπραγμάτευση κι αν κάνεις απέξω θα είναι άνευ αντικρίσματος. Γιατί θα πρέπει να στηρίζεται η διαπραγμάτευση στα πραγματικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας και αυτά είναι πάρα πολύ ρευστά και επικίνδυνα σήμερα».

«Ο κ. Τσίπρας στη μεγαλομανία δέχεται να θυσιάσει και την Ελλάδα για να πετύχει τους στόχους του»

Ο τέως υπουργός Επικρατείας μίλησε και για τα δύο πρώτα νομοσχέδια που κατέθεσε η κυβέρνηση, αυτό για την ανθρωπιστική κρίση, καθώς και αυτό για τη ρύθμιση των οφειλών για χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Το πρόβλημα προκύπτει από την εξεύρεση των πόρων. Και εμείς το ψηφίσαμε το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση. Σας θυμίζω όμως ότι η ΝΔ είχε διαθέσει πέρυσι 450 εκατ. για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, μπορεί ο καθένας να έχει τις επιφυλάξεις για τον τρόπο με τον οποίο κατηύθυνε αυτή την ενίσχυση, προήρχοντο από σαφή πηγή, ενώ τώρα έρχονται 200 εκατ. δηλαδή σταγόνα στον ωκεανό, αλλά μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να μας πει από που θα βρει αυτά τα 200 εκατομμύρια.

«Διότι νόμοι μπορεί να ψηφίζονται, αλλά για να έχουν αποτέλεσμα στο λαό πρέπει να έχουν και τους πόρους τους. Άρα μιλάμε πιθανότατα για ένα ακόμα επικοινωνιακό τέχνασμα. Και διερωτώμαστε, υπάρχει σοβαρότητα με την οποία συζητάμε; Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Συζητάμε επικοινωνιακά, γίνεται πολιτική επικοινωνίας και όχι ουσίας. Χάσαμε ήδη 50 ημέρες, ο χρόνος τελειώνει και η Ελλάδα χάνει το αυτονόητο. Δηλαδή μία στήριξη που της προσφέρει σήμερα η αντιπολίτευση, εμείς δεν είμαστε η στείρα θέση που είχε επί 2,5 χρόνια ο κ. Τσίπρας λέμε όταν είναι κάτι σωστό θα το στηρίξουμε, δεν στεκόμαστε αρνητικά, γιατί σας επαναλαμβάνω είναι μία διαπραγμάτευση. Διαπραγμάτευση σημαίνει αμοιβαίες υποχωρήσεις εκατέρωθεν».

Και σημείωσε ο κ. Σταμάτης: «Θα ήθελα να σας παραπέμψω στη χθεσινή ομιλία του κ. Τσίπρα στη Βουλή. Είπε ότι “εδώ δεν είναι το θέμα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, είναι ανάμεσα στην Ευρώπη που υπάρχει και στην Ευρώπη που θέλουμε. Εμείς σκοπεύουμε να αγωνιστούμε για την Ευρώπη που θέλουμε”. Αυτό αν το διαβάσετε διαφορετικά ξέρετε τι σημαίνει; Οτι ο κ. Τσίπρας μέσα στη μεγαλομανία του δέχεται ακόμη να θυσιάσει και την Ελλάδα προκειμένου να πετύχει τους στόχους του».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ