Τσίπρας: Για πρώτη φορά κατατίθεται νομοσχέδιο που γράφτηκε εδώ – ΒΙΝΤΕΟ

Την απαρέγκλιτη τήρηση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου με την παράλληλη υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων στον αντίποδα του μνημονίου προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τηρήσει κατά γράμμα τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη αρκεί το ίδιο να κάνουν και οι εταίροι μας», είπε ο Πρωθυπουργός τονίζοντας πως για πρώτη φορά μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια έρχεται ένα σχέδιο νόμου στη βουλή που δεν μεταφράστηκε αλλά γράφτηκε εδώ.

Παράλληλα, κάλεσε τους βουλευτές να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση επισημαίνοντας πως από την Πέμπτη η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις που θα δώσει ανάσα στους πολίτες και θα γεμίσει τα δημόσια ταμεία.

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο «που δεν παίρνει από τους πολίτες αλλά έρχεται να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στους οικονομικά ασθενέστερους».

Ακόμη, τόνισε ότι θα σεβαστεί τη λαϊκή εντολή που έλαβε επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις και μέσα από τη χώρα και από το εξωτερικό.

«Δεν κάνουμε πίσω από όσα έχουμε εξαγγείλει», ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός και έστειλε μήνυμα στην Ευρώπη λέγοντας πως η Ελλάδα ζήτησε και ζητά ισότιμη μεταχείριση.

«Τους έχουμε απογοητεύσει αν νόμιζαν ότι θα είμαστε η συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων», δήλωσε ο κ. Τσίπρας και μίλησε για επιτυχία της κυβέρνησης με τη διεθνοποίηση του ελληνικού ζητήματος.

«Για πρώτη φορά η Ευρώπη παραδέχθηκε ότι στην Ελλάδα  δημιουργήθηκε μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση», είπε χαρακτηριστικά και κατέστησε σαφές πως η σκληρή διαπραγμάτευση θα είναι μακρά.

Για το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης διεμήνυσε πως αυτή έχει πλέον πολιτικό χαρακτήρα δεσμευόμενος πως φαινόμενα, όπως να ανακρίνονται εκλεγμένοι Έλληνες υπουργοί από τεχνοκράτες, δεν θα επαναληφθούν.

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση πέτυχε να ακυρώσει την πέμπτη αξιολόγηση του περίφημου «e-mail Χαρδούβελη» ενώ διευκρίνισε ότι επετεύχθη πλήρης διαχωρισμός της δανειακής σύμβασης από το μνημόνιο.

Ο κ. Τσίπρας, άφησε αιχμές για κάποιους που «επεχείρησαν να υπονομεύσουν τη συμφωνία και να αποδομήσουν στελέχη της κυβέρνησης» ενώ εξαπέλυσε επίθεση στους τεχνοκράτες οι οποίοι επιχειρούν να φοβερίσουν με τελεσίγραφα.

«Η Ελλάδα έγινε για πέντε χρόνια οικονομικό πειραματόζωο, τώρα κάποιοι επιχειρούν να γίνει και πολιτικό πειραματόζωο», κατήγγειλε ο Πρωθυπουργός και σημείωσε πως το μνημόνιο δεν ήταν μεταρρύθμιση αλλά μια οικονομική και κοινωνική διάλυση.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε στον ΟΟΣΑ, προανήγγειλε ένα πλαίσιο πραγματικών μεταρρυθμίσεων-στον αντίποδα της μνημονιακής λιτότητας-με στόχο να ξεπεράσει η χώρα τις χρόνιες παθογένειες, αφήνοντας αιχμές για την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Ήταν η εργαλειοθήκη του κ. Χατζηδάκη και όχι η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε τα βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Καμμένος: Αυτή η κυβέρνηση θα διαπραγματεύεται όρθια – ΒΙΝΤΕΟ

Ο εκνευρισμός του Κωνσταντινόπουλου για το χρόνο ομιλίας του Βενιζέλου – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ