Βρούτσης στον Φίλη: Συκοφαντία και απαράδεκτο – ΒΙΝΤΕΟ

Απάντηση στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, ο οποίος αντέδρασε για την απουσία βουλευτών της ΝΔ από την Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, έδωσε ο Γιάννης Βρούτσης, με παρέμβασή του στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης είπε: «Αυτή τη στιγμή, έφθασα στην αίθουσα, γιατί, όπως γνωρίζετε, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ έχει εσωκομματικές διεργασίες και, γι’ αυτό το λόγο, απουσιάζει όλη η ΚΟ, η οποία θα προσέλθει, μόλις ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες. Άκουσα, λοιπόν, προσερχόμενος και προς αποκατάσταση της τάξης ότι ασκήθηκε κριτική στη ΝΔ για την απουσία της σήμερα από τα έδρανα της Βουλής κατά τη διαδικασία της συζήτησης. Αν έχει συμβεί αυτό, είναι συκοφαντία και απαράδεκτο, υπό την έννοια ότι έχουμε ενημερώσει από χθες τη Βουλή».

Τόνισε, μάλιστα το εξής: «Έχουμε ενημερώσει τη Βουλή από χθες ότι προηγείται αυτή τη στιγμή ένα δίωρο, μέχρι τις 12:00, η ΝΔ έχει διαδικασίες κοινοβουλευτικές και βρίσκετε την ευκαιρία να ασκήσετε κριτική σε μία δημοκρατική διαδικασία του κόμματος. Αυτό είναι πέρα από κάθε λογική».

Η κόντρα για το εν λόγω θέμα συνεχίστηκε, καθώς παρενέβη ο κ. Φίλης, λέγοντας: «Το πρόγραμμα των διαδικασιών της Βουλής έχει βγει από την Παρασκευή. Ήταν γνωστό ότι σήμερα θα λειτουργήσει πρωί η Ολομέλεια, με θέμα το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση. Δεν καταλαβαίνω τη δικαιολογία ότι χθες είπε η ΝΔ ότι θα κάνει σήμερα δική της διαδικασία. Είναι προφανές ότι προσβάλλει με αυτό τον τρόπο τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και παρακαλώ αυτό το πράγμα το Προεδρείο να το καταστήσει σαφές στη ΝΔ. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί η Βουλή με αυτό τον τρόπο».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ