ΝΔ: Ποιος εκπροσωπεί τις θέσεις της χώρας;

Τις θέσεις της κυβέρνησης στο θέμα του ΤΑΙΠΕΔ, σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου, Κώστας Καραγκούνης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση φέρνει όλο και πιο κοντά στη χώρα ένα νέο μνημόνιο. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Κυβέρνηση άλλα υπόσχεται εκτός Ελλάδος και άλλα θέλει να πράξει εντός Ελλάδος. Ο Υπουργός Οικονομικών άλλα υποστηρίζει στους συναδέλφους του στο Eurogroup και η Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών άλλα στους συναδέλφους της στη Βουλή.

Ο Υπουργός Οικονομικών, στις τοποθετήσεις του στο Eurogroup (11 και 16 Φεβρουαρίου), υποστήριζε ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα πρέπει να μειώνουν το δημόσιο χρέος.

Η Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, χθες σε Κοινοβουλευτική Επιτροπή, υποστήριξε ότι θα έρθει διάταξη στη Βουλή σύμφωνα με την οποία τα έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ δεν θα πηγαίνουν πλέον για τη μείωση του δημόσιου χρέους.

Και αναρωτιέται κανείς:

Ποιός εκπροσωπεί τις θέσεις της χώρας; Ο Υπουργός Οικονομικών ή η Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών;

Δεν αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση ότι έτσι φέρνει πιο κοντά νέο Μνημόνιο; Ή μήπως αυτός είναι ο στόχος της;

Διότι οι όποιες απώλειες εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της περιουσίας, θα διευρύνουν το ήδη σημαντικό δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό, καθιστώντας αναγκαία και νέα μέτρα όσο και νέα δάνεια από τους δανειστές.

Δε θέλουν να μειώσουν το χρέος.

Δε θέλουν να μειώσουν τα ελλείμματα των επομένων ετών.

Διώχνουν τους επενδυτές και υπονομεύουν την ανάπτυξη.

Και τώρα θυμήθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία, τα αποθεματικά των οποίων προσπαθούν να υφαρπάξουν».

 

Διαβάστε επίσης:

Βαλαβάνη: “Τελειώνει το ΤΑΙΠΕΔ”

Ο Άδωνις για την Κωνσταντοπούλου: Δεν υπάρχει αυτή η γυναίκα

Οι Financial Times στο γραφείο του Θεοδωράκη – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ