ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι αντιπολίτευση

Την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014, σχολίασε το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι αντιπολίτευση. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Βλέπουμε ότι η κυβέρνηση υπολογίζει, με αυστηρή εφαρμογή των κανόνων της Eurostat, το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014. Ανεξάρτητα από την ορθότητα των υπολογισμών, είναι επείγουσα ανάγκη η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει δύο πράγματα:

Πρώτον, για την εκτέλεση κάθε ετήσιου προϋπολογισμού ιδιαίτερα κρίσιμος είναι ο Δεκέμβριος και οι δύο πρώτοι μήνες του επόμενου έτους που υπολογίζονται δημοσιονομικά στον προηγούμενο. Τι άλλαξε αλήθεια τον Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες; Μήπως άλλαξε κάτι πολιτικά;

Μήπως άλλαξε κάτι σε σχέση με προσδοκίες για κατάργηση φορολογικών υποχρεώσεων που καλλιέργησε συστηματικά η τότε αντιπολίτευση και νυν κυβέρνηση;

Δεύτερον, η μέθοδος υπολογισμού του Πρωτογενούς Πλεονάσματος που κάνει την κυβέρνηση να εμφανίζεται χαιρέκακη απέναντι στην προηγούμενη, είναι αυτή που θα βρει μπροστά της στις συζητήσεις για το δημοσιονομικό κενό και τις χρηματοδοτικές ανάγκες.

Ας συνειδητοποιήσει επιτέλους η κυβέρνηση των κκ. Τσίπρα / Καμμένου / Βαρουφάκη ότι δεν είναι αντιπολίτευση της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά κυβέρνηση με τεράστια ευθύνη για το τι συμβαίνει στη χώρα. Τώρα και στις προσεχείς εβδομάδες».

 

Διαβάστε επίσης:

Το tweet του Αντώναρου για την πρόσκληση της Μέρκελ στον Τσίπρα

Η δημοσιογράφος του CNBC που εκνεύρισε τον Βαρουφάκη – ΒΙΝΤΕΟ

Καραγκούνης: Κι ύστερα λένε ότι κάνουν διαπραγμάτευση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ