Κοντονής: Το τέρας της βίας θα ηττηθεί

Αποφασισμένος να πατάξει το φαινόμενο της βίας στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, εμφανίστηκε ο Σταύρος Κοντονής.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό “BHMA FM” ο υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε: «Πιστεύω ότι την Τρίτη θα έχουμε όλο το νομοθετικό πλαίσιο και το νομοθετικό κείμενο. Θα πάρουμε εκείνα τα μέτρα για να το ξεδοντιάσουμε αυτό το φαινόμενο και το τέρας της βίας θα ηττηθεί. Θα πρέπει να έρθει η Πολιτεία και πρέπει να εφαρμόσει αυστηρά το νομοθετικό πλαίσιο και τις ποινικές κυρώσεις σε αυτούς πού παρανομούν» και πρόσθεσε: «Πριν όμως από αυτό το στάδιο, πρέπει πάλι η Πολιτεία να επέμβει, και αυτούς τους ανθρώπους, με τα μέσα τα οποία διαθέτει -και θα είναι περισσότερα με τη νέα αθλητική χρονιά-, να τους συλλαμβάνει και να τους τιμωρεί».

Ο κ. Κοντονής τόνισε, επίσης, ότι «δεν είναι δυνατό για θέματα δημόσιας τάξης και κοινωνικής ειρήνης να μην υπάρχει παρέμβαση του κράτους» και σημείωσε πως «υπάρχουν δημοσιεύματα τα οποία είναι σάλπισμα σε ανθρωποκτονίες».

«Σε ένα ευνομούμενο κράτος αυτός ο φαύλος κύκλος της βίας τροφοδοτείται από πολλά πράγματα: είναι οι ανακοινώσεις των ομάδων, είναι η αναξιοκρατία που υπάρχει, οι κακές διαιτησίες, υπάρχουν δημοσιεύματα. Θα τα αντιμετωπίσουμε όλα. Δεν θα μείνει κανένας εκτός πεδίου ελέγχου» υπογράμμισε.

Για το ενδεχόμενο να συνεχιστεί το πρωτάθλημα με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών είπε πως «το μέτρο θα συνεχιστεί, αν δούμε ότι υπάρχει ανάγκη να συνεχιστεί» και πρόσθεσε: «Πιστεύω να μην υπάρξει καμία ανάγκη, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, για κάτι τέτοιο. Από δω και πέρα θα δούμε πώς στοχευμένα θα το αντιμετωπίσουμε, διότι υπάρχουν και Ανώνυμες Εταιρείες, οι οποίες δεν προκαλούν επεισόδια- τουλάχιστον οι ίδιες, οι φίλαθλοί τους- στην έδρα τους».

Διαβάστε επίσης

Αυτό είναι το νομοσχέδιο Κοντονή για την αντιμετώπιση της βίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ