Ο Μαριάς για τη “νίκη” κατά της τρόικας

«Είναι καλό εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα για να πιεστεί ο Ντράγκι και να αναγκαστεί να σταματήσει να σφίγγει τη θηλιά γύρω από το λαιμό της Ελλάδας», τόνισε ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, μιλώντας στον Real Fm 97.8, αναφορικά με την τροπολογία που έγινε δεκτή από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου όπου διαπιστώνεται η ύπαρξη σύγκρουσης συμφερόντων κατά τη λειτουργία της ΕΚΤ ως Ανεξάρτητης Αρχής άσκησης νομισματικής πολιτικής και ως μέλους της τρόικας σε προγράμματα χρηματοδοτικής «βοήθειας» που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του ESM ή του EFSF όπως συμβαίνει με την Ελλάδα.

«Η τροπολογία που κατέθεσα ψηφίστηκε την Τρίτη μαζικότατα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και λέει το εξής απλό, ότι δεν μπορεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ασκεί ταυτόχρονα νομισματική πολιτική και να είναι και μέλος της τρόικας», ανέφερε ο Νότης Μαριάς και συμπλήρωσε:

«Επομένως, υπάρχει μία σύγκρουση συμφερόντων. Για αυτό το λόγο πρέπει να αρθεί και έτσι η ΕΚΤ οφείλει να απέχει άμεσα από τη συμμετοχή της σε χρηματοδοτικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από τον ESF, τον EFSF ή τον ESM, όπως είναι στην περίπτωση της Ελλάδας».

«Θα πρέπει από σήμερα κιόλας η ελληνική κυβέρνηση να πει στον κ. Ντράγκι και την παρέα του ότι δεν μπορεί να συμμετέχει ως μέλος της τρόικας και να προσπαθεί να επιβάλει τη δική του πολιτική», υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής και πρόσθεσε:

«Πολιτικά σημαίνει ότι δίνουμε ένα όπλο πλέον στην ελληνική κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να πει στον κ. Ντράγκι ότι πρέπει να φύγει από την τρόικα, διότι υπάρχει πρόβλημα στον τρόπο με τον οποίο ασκεί και τη νομισματική χαλάρωση που έχει ως κεντρικό θέμα το διάστημα αυτό.

Νομίζω ότι είναι καλό εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα για να πιεστεί ο Ντράγκι και να αναγκαστεί να σταματήσει να σφίγγει τη θηλιά γύρω από το λαιμό της Ελλάδας».

 

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Οι σχέσεις Σόιμπλε-Βαρουφάκη είναι καλύτερες απ’ όσο νομίζετε

Die Linke: Ορθές οι ελληνικές αξιώσεις για αποζημιώσεις

Bild: Ο Βαρουφάκης αισθάνεται προσβεβλημένος…

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ