Ντράγκι- Ανησυχεί για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων

Την ανησυχία του για την ένταση που υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της για το θέμα της προώθησης των μεταρρυθμίσεων και τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου, εκφράζει ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, σε εφημερίδα του Καναδά.

Ιδιαίτερα, όπως λέει , μετά τα δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο που γράφουν ότι o υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος είναι έτοιμος να υπογράψει σχετική απόφαση που θα αναφέρεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας στην Ελλάδα για τις αποζημιώσεις που διεκδικεί η Ελλάδα από την Γερμανία σε σχέση με τον Β’ Παγκόσμιο.

Ανησυχεί ότι οι αψιμαχίες έρχεται σε αντίθεση με την αισιοδοξία για την «ποσοτική χαλάρωση».

Με τίτλο «Ο Ντράγκι επαινεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ως αντισταθμιστικό της ελληνικής κρίσης, ενώ το ευρώ βυθίζεται πάλι» ο ανταποκριτής της καναδικής εφημερίδας Globe and Mail, Έρικ Ρέγκιουλι, επισημαίνει ότι ο Μάριο Ντράγκι τόνισε πως το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΕ προστατεύει την Ευρωζώνη από την ελληνική κρίση, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Καναδός ανταποκριτής αναφέρει πως ο Μάριο Ντράγκι, στη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη, επισήμανε ότι διαπιστώθηκε πτώση των spreads στα ομόλογα της Πορτογαλίας και άλλων χωρών που έχουν πληγεί οι οικονομίες τους, παρά την ανακινούμενη ελληνική κρίση, και πως το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων θωρακίζει τις χώρες της Ευρωζώνης από τον κίνδυνο της μετάδοσης.

Επιπλέον, επανέλαβε, ότι η ευρωζώνη ανακάμπτει και πως βρίσκεται σε τροχιά… ανάπτυξης.

Ο Έρικ Ρέγκιουλι σημειώνει πως οι δεκαετείς αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων έχουν υποχωρήσει κατά μισή μονάδα και ότι ακόμα και οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν σημειώσει πτώση παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις της Ελλάδας για φέτος προς την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Διαβάστε επίσης:

Παρασκευόπουλος: Θα υπογράψω για το Δίστομο – ΒΙΝΤΕΟ

“Ξέρουμε να αμυνθούμε σε επιθέσεις εναντίον γερμανικής ιδιοκτησίας”

Οι αποζημιώσεις πρωτοσέλιδο στον γερμανικό Τύπο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ