Τσίπρας: Με κοινωνική ισότητα οι νέες μεταρρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Για νέα περίοδο στις σχέσεις της Ελλάδας με τον ΟΟΣΑ έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον επικεφαλής του οργανισμού, Άνχελ Γκουρία στο Παρίσι, τονίζοντας ότι η αυτή η συνεργασία αποκτά νέο περιεχόμενο γιατί “έχει ως βάση το πρόγραμμα προοδευτικών, κοινωνικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία”.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο ΟΟΣΑ δεσμεύεται να παράσχει την αναγκαία τεχνική συνδρομή, ώστε οι μεταρρυθμίσεις αυτές να εφαρμοστούν με οικονομική και κοινωνική αποτελεσματικότητα.

“Η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στον ελληνικό λαό για μεταρρυθμίσες που θα εμπεδώσουν την κοινωνική αλλαγή, όχι για μεταρρυθμίσεις όπως τις γνωρίσαμε ως σήμερα” δήλωσε ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι γίνεται αγώνας για να αλλάξει η εικόνα που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα για την έννοια της μεταρρυθμίσης, ώστε να αποκτήσει και πάλι θετικό, κοινωνικό πρόσημο.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε επίσης ότι η κυβέρνηση “θα χτυπήσει τα μεγάλα συμφέροντα που δημιουργούν ολιγοπωλιακές ή μονοπωλιακές καταστάσεις στην οικονομία”.

“Οι μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσουμε θα σηματοδοτήσουν ταυτόχρονα και τη ρήξη με τις χρόνιες παθογένειες της Ελλάδας, με το παρελθόν της διαπλοκής και της εξάρτησης του πολιτικού συστήματος από την οικονομική ολιγαρχία” ανέφερε χαρακτηριστικά. “Θα είναι μεταρρυθμίσεις τις οποίες μπορούμε και πρέπει να προωθήσουμε ακριβώς διότι τώρα βρισκόμαστε σε μία εξαιρετική συγκυρία. Έχουμε μία νέα κυβέρνηση που δεν είναι εξαρτώμενη με τις δυνάμεις της οικονομικής ολογαρχίας. Δεν είμαστε εξαρτημένοι από το παρελθόν κι έχουμε μία κυβέρνηση την οποία υποστηρίζει η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας και του λαού”.

“Άρα μπορούμε να πετύχουμε τις δυο σημαντικές προϋποθέσεις. Η πρώτη αφορά την πολιτική βούληση για ρήξη με τα συμφέροντα και η δεύτερη αφορά τη δημιουργία μιας πλατιάς κοινωνικής συναίνεσης στις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία” δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Τέλος, δήλωσε βέβαιος ότι συνεργασία με τον ΟΟΣΑ θα αποδώσει καρπούς.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ