Θεοδωράκης: Να μην υπάρξει νέα εμπλοκή με τους εταίρους

«Ελπίζω να μην υπάρχει μια νέα εμπλοκή και μια καινούργια συζήτηση. Τα ζητήματα αυτή τη στιγμή απαιτούν γρήγορες, άμεσες, μελετημένες λύσεις», σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ερωτηθείς για τις αποφάσεις του χθεσινού Εurogroup.

O επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι Ελλάδα πρέπει να τρέξει. «Αν έχεις επαφή με την πραγματικότητα, με την οικονομία και με τους ανθρώπους που δουλεύουν, θα ακούσεις από όλους ότι καθυστερούμε πολύ. Δεν είναι ζήτημα της Ευρώπης, είναι ζήτημα δικό μας. Αυτή ακριβώς ήταν και η σύστασή μας προς τον πρωθυπουργό. Πρέπει δηλαδή με ταχύ τρόπο να φύγουμε μπροστά προς τις μεταρρυθμίσεις. Να μη βρίσκουμε δικαιολογίες για να καθυστερούμε με συζητήσεις. Έστω κι έτσι πάντως, οι τελευταίες κινήσεις –ότι έρχονται τα τεχνικά κλιμάκια και αξιολογούμε μαζί τα επόμενα βήματα και προχωράμε στις μεταρρυθμίσεις – ίσως να είναι κάτι θετικό» υπογράμμισε.

Απαντώντας ειδικότερα για το αν κυβέρνηση και Ευρωπαίοι εταίροι εννοούν το ίδιο πράγμα για τις μεταρρυθμίσεις, επισήμανε ότι πολλά από αυτά που σχεδιάζουν οι υπουργοί της κυβέρνησης είναι αντί-μεταρρυθμίσεις.

«Για παράδειγμα, στο θέμα της παιδείας, ότι έχουν ακούσει μέχρι σήμερα οι Ευρωπαίοι, είναι αντιμεταρρύθμιση και σας το λέω γιατί ήταν πολύ αρνητικό το κλίμα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Με ρωτούσαν γι αυτά που σχεδιάζει η κυβέρνηση στην παιδεία και μου τόνιζαν ότι οι κινήσεις αυτές είναι οπισθοδρόμηση» σημείωσε.

Ωστόσο, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε πως υπάρχουν πράγματα που είναι στη λογική των μεταρρυθμίσεων, όπως για παράδειγμα ένα νέο φορολογικό σύστημα και η δίωξη της διαφθοράς. «Εάν αυτά τα ζητήματα συνοδευτούν με συγκεκριμένες πράξεις, είναι πράξεις μεταρρύθμισης» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Ο Θεοδωράκης αρνήθηκε το βουλευτικό αυτοκίνητο

Δυσαρέσκεια στην Αριστερή Πλατφόρμα από τα αποτελέσματα του Eurogroup

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ