• Καμμένος: Χωρίς κιγκλιδώματα η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου

  6:27 μμ, Δευτέρα 09 Μάρ 2015 6:27 μμ, Δευτέρα 09 Μάρ 2015

  Χωρίς κιγκλιδώματα και χωρίς υπερυψωμένη εξέδρα για τους επισήμους, θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε συνάντησή του με στρατιωτικούς συντάκτες.

  Στη συνάντηση, ήταν παρόντες επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Κώστας Ήσυχος και ο υφυπουργός Νίκος Τόσκας. Ο κ. Καμμένος διευκρίνισε, ότι για την απάλειψη της υπερυψωμένης εξέδρας των επισήμων συνεννοήθηκε με την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

  Την παρέλαση θα πλαισιώσουν, πέραν των πτητικών μέσων και των μονάδων της Αττικής και της Βοιωτίας, 2 τάγματα εθνοφυλακής από τον Έβρο και τα Δωδεκάνησα.

  Υπενθυμίζεται, ότι οι πτήσεις των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων των Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσονται στο πρόγραμμα εκπαίδευσης του προσωπικού των 3 Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επιβάρυνση στον προϋπολογισμό.

  Σύσκεψη για τις γερμανικές αποζημιώσεις στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

  Σύσκεψη για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έγινε σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως γνωστοποίησε ο κ. Καμμένος.

  Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της επιτροπής για τη διεκδίκηση γερμανικών οφειλών Στέφανος Ληναίος, εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού.

  Το υπουργείο θα συνδράμει την προσπάθεια και μέσα από τα στοιχεία που διαθέτει η ΔΙΣ, πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

  Ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε επίσης ότι θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ από τις 27 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στις εορταστικές εκδηλώσεις της ομογένειας για την επέτειο της 25η Μαρτίου.

  Εξάλλου, όπως γνωστοποίησε, το Πάσχα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οι Ένοπλες Δυνάμεις, θα διοργανώσουν εκδήλωση στο Πάρκο του Στρατού στο Γουδί για τους άστεγους τους άνεργους και τους πολύτεκνους. Το πασχαλιάτικο τραπέζι θα πλαισιώσει η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων. Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να συνδράμουν σε εθελοντική βάση στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

  Επισκέψεις του πρωθυπουργού και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο εξωτερικό.

  Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, θα επισκεφθούν τη Ρωσία στις 9 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε ο κ. Καμμένος.

  Θα προηγηθεί επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας στη Μόσχα από 17 έως 21 Απριλίου.

  Τη Μόσχα θα επισκεφθούν επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος μαζί με την αναπληρωτή υπουργό Τουρισμού Ελένη Κουντουρά, από 18 έως 20 Μαρτίου.

  Ο κ. Ήσυχος θα επισκεφθεί επίσης τη Βραζιλία από 14 έως 17 Απριλίου για τη διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού.

  Στο υπουργείο αύριο η πρόεδρος της Βουλής.

  Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα επισκεφθεί αύριο Τρίτη 10 Μαρτίου, στις 3 το μεσημέρι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να ενημερωθεί από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για θέματα αρμοδιότητας τους.

  Στη Λάρισα αύριο ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας.

  Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος θα μεταβεί αύριο το πρωί στη Λάρισα, προκειμένου να παραστεί στις τελετές παράδοσης παραλαβής των καθηκόντων του Διοικητή της 1ης Στρατιάς από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη στον Αντιστράτηγο Ιωάννη Ηλιόπουλο και του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Χρήστο Βαίτση στον Αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα