Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει θέμα ηγεσίας στη ΝΔ

«Σήμερα που συζητάμε, θέμα ηγεσίας δεν υπάρχει στην ΝΔ. Αυτό έχει κλείσει», δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Βήμα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρώην υπουργός πρόσθεσε ότι «πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη συλλογικότητα στη λήψη των αποφάσεων. Να μην αποφασίζει μόνο ο πρόεδρος του κόμματος με μια κλειστή ομάδα. Είναι θετική η δήλωση του προέδρου ότι θα συστήσει άμεσα ένα Πολιτικό Συμβούλιο».

Ζήτησε να συνεδριάζει πιο τακτικά η ΚΟ του κόμματος και συμπλήρωσε πως «χρειάζεται μεγαλύτερη αποσαφήνιση του ιδεολογικού στίγματος της ΝΔ, αλλά και παραγωγή εφαρμοσμένης πολιτικής, ώστε σε κάθε ευφάνταστη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να υπάρχει μια αντιπρόταση της ΝΔ, η οποία να είναι τεκμηριωμένη και κοστολογημένη».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμη: «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από ένα έκτακτο συνέδριο. Είναι χρήσιμο το συνέδριο, γιατί θα επιστρέψει η ΝΔ στη βάση και θα δοθεί η ευκαιρία σε πολλά απλά στελέχη μας να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον υπουργό Οικονομικών λέγοντας ότι «αισθάνομαι ντροπή, ως Έλληνας πολίτης, όταν το καλύτερο, το οποίο μπορεί να κάνει η κυβέρνησή μου, η κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, είναι να στείλει αυτό το επτασέλιδο κείμενο, το οποίο πραγματικά ήταν αντικείμενο χλεύης στην Ευρώπη. Το χειρότερο, το τελικό στάδιο απαξίωσης, είναι όταν σε κοροϊδεύουν. Κι αυτό συνέβη και δώσαμε όλα τα δικαιώματα να γίνει αυτό το πράγμα. Ο κ. Βαρουφάκης, αυτή τη στιγμή, είναι επικίνδυνος για τη χώρα και το καλύτερο που μπορεί να κάνει ο πρωθυπουργός είναι να τον αντικαταστήσει».

 

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Γελοίες οι προτάσεις της κυβέρνησης – ΒΙΝΤΕΟ

Έτσι θα βγεις στη σύνταξη 5 έως 12 χρόνια νωρίτερα

Μάρδας: Θέμα ηθικής τάξης για τον Χαρδούβελη – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ