Τι είπε ο Παπαμιμίκος στην Πολιτική Επιτροπή

«Για να μην επιβεβαιώσουμε τη γνωστή ρήση πως η νίκη έχει πολλούς πατέρες αλλά η ήττα είναι ορφανή», όπως είπε στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ , ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος, αναλαμβάνει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί.

Αναφερόμενος στη σημερινή διακυβέρνηση της χώρας είπε ότι ο κίνδυνος μιας καταστροφής φαντάζει πιθανός και πως «εάν χρειαστεί τους αμέσως επόμενους μήνες, θα σταθούμε πλάι σε διαχρονικούς αντιπάλους γιατί για εμάς πάνω από όλα προέχει η σωτηρία της Ελλάδας και η υλοποίηση ορισμένων ζωτικής σημασίας μεταρρυθμίσεων τις οποίες – έχει αποδειχθεί – πως κανένας πολιτικός χώρος δεν μπορεί σήμερα από μόνος του να υλοποιήσει».

Ο κ. Παπαμιμίκος ανέφερε «μακάρι ο ΣΥΡΙΖΑ να ολοκληρώσει την κωλοτούμπα του προς το ρεαλισμό» και είπε ότι η ΝΔ θα ψηφίζει στη Βουλή όσα θετικά φέρνει η κυβέρνηση.

Σχετικά με την επόμενη ημέρα της ΝΔ, ο γραμματέας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σημείωσε πως πρέπει να επιτραπεί η ύπαρξη τάσεων ώστε, όπως εξήγησε, να εξασφαλίζεται με κάθε τρόπο η εσωκομματική ζύμωση και ο διάλογος με τον ηγέτη της παράταξης, ο οποίος θα πρέπει να έχει ρόλο εγγυητή της ενότητας και της εσωκομματικής δημοκρατίας.

Ο κ. Παπαμιμίκος τόνισε ότι μια τέτοια κίνηση θα προσδώσει νέο ενδιαφέρον στο χώρο της Κεντροδεξιάς, θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στο πολιτικό σύστημα, θα προσφέρει νέα πρόσωπα και θα καταστήσει τη ΝΔ του αύριο μια παράταξη, αυθεντικό προϊόν των ζυμώσεων της κοινωνίας.

«Ώστε πλέον να μη μιλάμε για κόμμα, αλλά κατ’ουσία για μια παράταξη που σχηματικά θα διαθέτει ένα πυρήνα αρχών και προσώπων συνδεδεμένο με τάσεις και πολιτικές κινήσεις», συμπλήρωσε.

 

Διαβάστε επίσης:

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ – Η παρέμβαση Σαμαρά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ