ΝΔ: Η κυβέρνηση βαφτίζει το κρέας ψάρι

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, σχολιάζοντας την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η διαρροή της επιστολής Βαρουφάκη δείχνει τα εξής:

Πρώτον, ότι η κυβέρνηση βαφτίζει το κρέας ψάρι, αφού επιθυμεί το νέο μνημόνιο να ονομαστεί σε «συμβόλαιο για την ανάταξη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

Δεύτερον, υιοθετεί, και ορθώς, μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης, όπως είναι το νομοθετικό πλαίσιο που ήδη υφίσταται για το δημοσιονομικό συμβούλιο και τον οργανικό νόμο. Διατάξεις που ως αξιωματική αντιπολίτευση όχι μόνο δεν ψήφισε, αλλά τις θεωρούσε και συνώνυμο της λιτότητας.

Τρίτον, ψεύδεται, όταν ισχυρίζεται ότι το επίδομα σίτισης θα αφορά 300 χιλιάδες νοικοκυριά. Με απλά μαθηματικά που όφειλε να γνωρίζει ο κ. Βαρουφάκης, 300 χιλιάδες νοικοκυριά επί 100 ευρώ το μήνα, επί 9 μήνες, κάνει περίπου 270 εκατ. ευρώ και όχι 138 εκατ. ευρώ που γράφει στην επιστολή του. Πολύ απλά, η ρύθμιση αυτή αφορά μέχρι 170 χιλιάδες νοικοκυριά, κάτι που επιβεβαιώνει και η επιστολή του υπουργείου Εργασίας προς το υπουργείο Οικονομικών.

Τέταρτον, δεν μας λέει από πού ακριβώς θα γίνουν οι περικοπές. Αναφέρεται σε οριζόντιες περικοπές στις δαπάνες των υπουργείων και σε ένα νέο σύστημα προμηθειών για δημόσιες συμβάσεις, το οποίο από μόνο του κινδυνεύει να δημιουργήσει μια νέα γενιά ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα.

Προβλέπουμε ότι σύντομα ο κ. Βαρουφάκης θα πάρει και πάλι απάντηση από την κα. Κωνσταντοπούλου για το κρέας που βαφτίζεται σε ψάρι».

 

Διαβάστε επίσης:

Κυβερνητικές πηγές: Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες

Η πρόταση του Βαρουφάκη: Φοιτητές και τουρίστες γίνονται “μυστικοί” εφοριακοί

Η επιστολή με τις 7 μεταρρυθμίσεις που απέστειλε ο Βαρουφάκης

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ