Κεφαλογιάννη: Να μην μπούμε σε περίοδο εσωστρέφειας

Την εκτίμηση ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να μπει «σε καμία περίοδο εσωστρέφειας» εξέφρασε η Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

«Σε αυτή τη δύσκολη πολιτική συγκυρία, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα, η παράταξη μας οφείλει και πρέπει να βρίσκεται ενωμένη στην πρώτη γραμμή τη μάχης.  Να δίνει πειστικές απαντήσεις. Να ασκεί σοβαρή αντιπολίτευση. Να παράγει σύγχρονο πολιτικό λόγο», ανέφερε η Όλγα Κεφαλογιάννη και πρόσθεσε:

«Για να γίνουν όλα αυτά όμως χρειάζονται τρεις σημαντικές προϋποθέσεις.

1ον Να συζητήσουμε για το τι έγινε στην περίοδο διακυβέρνησης μας. Να πούμε ανοιχτά και με ειλικρίνεια τι κάναμε καλά, τι κάναμε λάθος.

2ον Να αναλύσουμε σε βάθος το εκλογικό αποτέλεσμα και να αντιληφθούμε τους λόγους και τα αίτια της ήττας.  Να μην την προσπεράσουμε.  Να έχουμε τη γενναιότητα της αυτοκριτικής.

3ον Να προσδιορίσουμε το στίγμα μας, την ταυτότητα μας.

Να σχεδιάσουμε μαζί την επόμενη ημέρα για μια σύγχρονη, μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη».

«Στην κρίσιμη στιγμή, στείλαμε το λάθος μήνυμα. Δείξαμε ότι υποχωρούμε. Ότι μας καταβάλλει η μεταρρυθμιστική κόπωση. Ότι δεν έχουμε άλλες δυνάμεις. Δεν εξηγήσαμε για την αναγκαιότητα των αλλαγών. Δεν είπαμε το απλό.  Ότι πολλά από όσα κάνουμε, δεν μας τα επιβάλλει καμία τρόικα. Δυστυχώς, δεν επικοινωνήσαμε όπως και όσο έπρεπε το έργο μας. Ασχοληθήκαμε περισσότερο από όσο έπρεπε με τον ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπολίτευση.  Επιλέξαμε μια ακραία επιθετική τακτική, παράγοντας σχεδόν αποκλειστικά αρνητικό λόγο, αφήνοντας στο πλάι τα επιτεύγματα μας», υπογράμμισε η πρώην υπουργός και συμπλήρωσε:

«Χρειάζεται να βρούμε τους τρόπους, τα εργαλεία, την πολιτική στρατηγική για να ανασυνταχθούμε άμεσα. Χρειαζόμαστε στρατηγική μακράς πνοής και όχι ευκαιριακές τακτικές κινήσεις. Η Νέα Δημοκρατία, οφείλει και πρέπει άμεσα να απευθυνθεί σε όλο το εύρος της κεντροδεξιάς παράταξης. Αν δεν το κάνουμε, κινδυνεύουμε να υποστούμε ιστορική απομόνωση. Χρειάζεται άμεσα να κατακτήσουμε το χαμένο έδαφος».

«Δεν έχουμε ούτε μια ώρα για χάσιμο. Οφείλουμε να σταθούμε το ύψος των περιστάσεων. Να μην μπούμε σε καμία περίοδο εσωστρέφειας», κατέληξε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

 

Διαβάστε εδώ την ολόκληρη την ομιλία της Όλγας Κεφαλογιάννη

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας: Συνέδριο για να μην μικρύνει και άλλο η ΝΔ

Βούλτεψη: Ούτε ο Μητσοτάκης ούτε ο Καραμανλής παραιτήθηκαν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ