Οι βουλευτές που ζητούν έκτακτο συνέδριο και η απάντηση του Σαμαρά

Αντιδράσεις ακόμα και για το πρόσωπό του δέχθηκε ο Αντώνης Σαμαράς από βουλευτές που ζήτησαν τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου. Το «γάντι» στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας πέταξε η Ντόρα Μπακογιάννη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όλοι οι αρχηγοί της παράταξης μετά από ήττες παραιτούντο».

Ο Αντώνης Σαμαρά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του απέρριψε την εκδοχή σύγκλησης έκτακτου συνεδρίου σημειώνοντας ότι θα συγκαλέσει την Εθνική Συνδιάσκεψη.

«Σκέφθηκα το έκτακτο συνέδριο. Αυτό όμως θα το εμφάνιζαν και θα το μετέτρεπαν σε σύμπτωμα μέγιστης εσωστρέφειας για την παράταξή μας. Και θα εκμεταλλεύονταν και την παραμικρή δήλωση οποιουδήποτε στελέχους για να δείξουν την παράταξη ως σπαρασσόμενη σε κρίσιμες ώρες. Αντίθετα θα ανακοινώσω Εθνική Συνδιάσκεψη προκειμένου να υπάρξει ένας ευρύτατος διάλογος στη βάση για την επικαιροποίηση της ιδεολογικής μας ταυτότητας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, πριν μιλήσουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας «πέταξε το γάντι» λέγοντας ότι «αν κάποιος θέλει να θέσει θέμα προέδρου, να το πει τώρα…».

«Αν κάποιος νομίζει ότι είναι καλό για την παράταξη ή για τη χώρα θα θέσει θέμα προέδρου να το πει τώρα και να πάρει την ευθύνη και να κινήσει τις καταστατικές διαδικασίες. Εγώ δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση μου, αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τη μάχη σε τέτοια δύσκολη στιγμή. Επειδή η παράταξη θα κληθεί να παίξει πρωτόγνωρους ρόλους θέλω να είμαστε ενωμένοι και να τελειώνουμε με την όποια εσωστρέφεια σήμερα. Όχι να την αφήσουμε να υφέρπει, γιατί θα κάνουμε το μεγαλύτερο δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ντόρα Μπακογιάννη: Να αποκατασταθεί η εσωκομματική δημοκρατία

Η Ντόρα Μπακογιάννη άσκησε σκληρή κριτική στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όλοι οι αρχηγοί της παράταξης μετά από ήττες παραιτούντο» ενώ ζήτησε «να αποκατασταθεί η εσωκομματική δημοκρατία».

«Είτε μας αρέσει είτε όχι, η Ελλάδα γύρισε σελίδα, οφείλουμε να αφήσουμε πίσω τις νοοτροπίες και πρακτικές που μας έφεραν εδώ, να διαμορφώσουμε σύγχρονο ξεκάθαρο πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι αρχηγοί της παράταξης μετά από ήττες παραιτούντο. Ούτε κακοί πρωθυπουργοί ήταν ούτε κακοί αρχηγοί. Αλλά υπέβαλαν την παραίτησή τους διότι ήξεραν μία απλή αλήθεια: ότι η προσπάθεια δικαίωσης του δικού τους έργου υπονόμευε την προοπτική της επόμενης ημέρας. Για να προχωρήσουμε στο μέλλον χρειάζεται πάραυτα να γίνει έκτακτο συνέδριο. Ένα συνέδριο όπου θα συζητηθούν τα πάντα, η λειτουργία, η εσωκομματική δημοκρατία τα οργανωτικά, η στρατηγική τα πρόσωπα» είπε η κυρία Μπακογιάννη και πρόσθεσε:

«Να αποκατασταθεί η εσωκομματική δημοκρατία. Για την ηγεσία της ΝΔ οι έννοιες εσωκομματική δημοκρατία, συλλογικότητα και αξιοκρατία εθεωρούντο ταυτόσημες με την υπονόμευση. Η ΝΔ στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα κράτησε τις πόρτες κλειστές, λειτούργησε με τη λογική της κλειστής ομάδας».

Μητσοτάκης – Κακλαμάνης ζήτησαν έκτακτο συνέδριο

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησαν τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου κατά την ομιλία τους στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Βορίδης: Να πάμε σε διάλογο με την κοινωνία

Ο πρώην υπουργός, Μάκης Βορίδης έδωσε το δικό του στίγμα προτείνοντας η Νέα Δημοκρατία να «ξεκινήσει διάλογο με την κοινωνία».

Άδωνις: Ενωμένοι με Αντώνη Σαμαρά…

Μέσω twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. «Πάμε παρακάτω ενωμένοι με Αντώνη Σαμαρά», έγραψε χαρακτηριστικά.

«Συμπέρασμα εκ της Συνεδριάσεως προς όσους προέβλεπαν διχόνοια: ώδινεν όρος και έτεκεν μυν…. πάμε παρακάτω ενωμένοι με Αντώνη Σαμαρά», έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Κικίλιας: Αρχηγό έχουμε…

«Αρχηγό έχουμε. Τώρα πολεμάμε για την Ελλάδα. Δεν πιστεύω σε ομαδοποιήσεις» είπε ο Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

«Επειδή δεν άλλαξε η νοοτροπία μας, φτάσαμε σήμερα στο χειρότερο αποτέλεσμα: Φερόμαστε ως ομάδες: Οι καραμανλικοί, οι σαμαρικοί, οι μητσοτακικοί και όποιες άλλες νεοπαγείς», τόνισε και συμπλήρωσε:

«Πιστεύω ότι δεν προστατεύσαμε τον λαό, όσο έπρεπε από την παραπλάνηση. Η δική μας ευθύνη είναι ότι δεν αλλάξαμε νοοτροπία» είπε και πρόσθεσε «Ίσως ήταν ασήκωτο το βάρος της κατάστασης που αναλάβαμε & ασκήσαμε πολιτική αριθμών. Ωστόσο οι επιπτώσεις της στους ανθρώπους είναι ασήκωτη» .

«Πρώτα να αποφασίσουμε τι θέλουμε: Μια δεξιά με 18% ή μια κεντροδεξιά που κερδίζει τον πόλεμο αφού η κρίσιμη μάζα της εκλέγει κυβερνήσεις;», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Τα “πηγαδάκια” από τη συνεδρίαση της ΝΔ – ΦΩΤΟ

Αποχώρησαν Καραμανλής -Μεϊμαράκης μετά την ομιλία Σαμαρά 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ