Γεωργιάδης: Αν συνεχίσει θα τα πούμε στα δικαστήρια

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για την αντιπαράθεση με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, τους μετανάστες αλλά και το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.

«Με τον κ. Κουρουμπλή συμβαίνει κάτι αδιανόητο. Εμείς του ασκούμε πολιτική κριτική για μια πολιτική του απόφαση την οποία θεωρούμε λανθασμένη. Για το θέμα της μειώσεως της τακτικής επιχορηγήσεως των νοσοκομείων για τον μήνα Ιανουάριου. Εμείς ασκούμε την αντιπολιτευτική μας κριτική προς τον υπουργό Υγείας. Αντί να απαντήσει σε αυτή την κριτική, προχώρησε σε μια απίστευτη λασπολογία εναντίον μας με θλιβερά υπονοούμενα, τα οποία αν τα συνεχίσει, το επόμενο βήμα και το δικό μου και του κ. Βορίδη και του κ. Λυκουρέντζου, είναι να τα πούμε πλέον στα δικαστήρια, ότι υπάρχει μια σκανδαλώδη σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Υγείας και των Γερμανών όπου δώσαμε σε μία Γερμανική εταιρία 10 εκατ. Ευρώ», είπε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε:

«Υπάρχει ένα συμβόλαιο της Ελληνικής Δημοκρατίας για την παροχή τεχνικής βοήθειας στον τομέα των μεταρρυθμίσεων της Υγείας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Δηλαδή με τον ΟΗΕ. Ο ΟΗΕ της Υγείας, ο ΠΟΥ, έχει προσλάβει ως υπεργολάβο για ένα τμήμα των μεταρρυθμίσεων αυτών, την Γερμανική κυβέρνηση, η οποία έχει έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ο οποίος έχει αναλάβει ένα τμήμα των μεταρρυθμίσεων. Είναι δυνατών να κατηγορεί ο νυν υπουργός και να αφήνει υπονοούμενα για μια διεθνή συμφωνία, που την προχώρησε πρώτος ο κ. Λυκουρέντζος, στη συνέχεια εγώ που υπέγραψα την κύρια σύμβαση, στη συνέχεια ο κ. Μάκης Βορίδης που έκανε τις πρώτες πληρωμές, σε μια διακρατική συμφωνία της Ελλάδος με τον ΟΗΕ για την οποία χρησιμοποιούνται χρήματα από το ΕΣΠΑ μόνο για την παροχή τεχνικής βοήθειας».

«Υπονοούμενα για την ακεραιότητα του χαρακτήρα μου δεν επιτρέπω σε κανέναν και σίγουρα όχι στον κ. Κουρουμπλή. Αν το συνεχίσει ο κ. Κουρουμπλής θα έχουμε κοινή συνέντευξη Τύπου», πρόσθεσε.

«Δεν νομίζω ότι την έστησε στον κ. Πανούση. Αν δούμε το δελτίο Τύπου που είχε εκδώσει η κ. Χριστοφιλοπούλου πριν από λίγο καιρό, αναφέρουν αυτά που λέει η διαταγή. Είναι νόμος του κράτους τον οποίο εμείς είχαμε απενεργοποιήσει. Είναι λάθος νόμος. Πρέπει να αλλάξει. Αν πεις ότι όποιος μετανάστης φτάνει στα Ελληνικά σύνορα, θα παίρνει ένα χαρτί για παραμονή 30 ημερών και μετά όταν ξανασυλλαμβάνεται θα παίρνει ένα χαρτί για έξι μήνες και ού το καθεξής, σε λίγους μήνες θα εισρεύσουν στα ελληνικά σύνορα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Είναι σαν να προσκαλούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους στην Ελλάδα. Αυτό είναι ότι πιο καταστροφικό μπορεί να γίνει στη χώρα. Εντάξει να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ όσο αντέξει, αλλά μην έχουν αφήσει την Ελλάδα συντρίμμια», σχολίασε για το μεταναστευτικό ο κ. Γεωργιάδης.

«Η προεκλογική μας ρητορική δικαιώνεται. Μην παρασύρεστε από τις δημοσκοπήσεις. Οι δημοσκοπήσεις αντικατοπτρίζουν την προσδοκία του κόσμου. Αν η κυβέρνηση Σαμαρά για να πληρώσει το ΔΝΤ έπαιρνε τα αποθεματικά των ταμείων, τι θα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα είχε γίνει πάρτι. Αυτοί θα έκαναν πάρτι κι εμείς να μην μιλάμε;», είπε ακόμα και συνέχισε:

«Η διαπραγμάτευση κρίνεται από το αποτέλεσμα. Όχι από τον Ιούνιο. Είχαμε χρόνο ως τον Ιούνιο, αν η Ευρώπη μας είχε δώσει και τα λεφτά που χρειαζόμασταν μέχρι τον Ιούνιο. Πιστεύετε θα πάρει λεφτά τη Δευτέρα; Αυτά που έχει ανακοινώσει ο κ. Βαρουφάκης, τα έξι, όχι λεφτά δεν φέρνουν, μην μας γυρίζουν προ των τελευταίων αποφάσεων του Eurogroup. Αν δεν μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους, φυσικά και βλέπω πιστωτικό επεισόδιο. Μέχρι στιγμής δεν έχει φέρει στη δημοσιότητα κανένα νομοσχέδιο αυτής της συμφωνίας. Αν δεν υλοποιήσει αυτή τη συμφωνία δεν θα πάρει λεφτά».

«Η Νέα Δημοκρατία, θα ψηφίσει κάθε μέτρο που ανακουφίζει τους πολίτες, αλλά τι νομοσχέδιο είναι αυτό στα αλήθεια; Πέρυσι τέτοια εποχή, η κακιά κυβέρνηση του Σαμαρά, είχε δώσει 450 εκατομμύρια για μέρισμα κοινωνικής αλληλεγγύης. Τώρα μας λένε για 200. Πως είναι δυνατόν να προβλέπουν για τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, 6 ευρώ την ημέρα για σίτιση και για τους απόρους στο νομοσχέδιο είναι 1,5 και 3 ευρώ. Πως γίνεται αυτό; Εγώ θα το ψηφίσω το νομοσχέδιο αυτό. Θα το στηρίξει η Νέα Δημοκρατία, παρότι τα περισσότερα από αυτά, τα έχουμε κάνει εμείς».

Για την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι: «νομίζω ότι στην παρούσα φάση θέμα ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να τεθεί».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ