Διέγραψε το CD με εντολή του Παπακωνσταντίνου

Της Άννα Κανδύλη

Με την κατάθεση του στενού συνεργάτη του πρώην υπουργού Οικονομικών για θέματα πληροφορικής Γιώργου Αγγελόπουλου συνεχίζεται η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σε αυτόν είχε παραδώσει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου το πρώτο CD που έφτασε από τη Γαλλία ζητώντας του να βρει τα είκοσι πρόσωπα με τα μεγαλύτερα ποσά.

Ο μάρτυρας είπε ότι χρειάστηκε μια εβδομάδα για να το ψάξει καθώς περιείχε πάνω από 2000 αρχεία χωρίς όμως να θυμάται, όπως είπε, ακριβώς τον αριθμό.

Πρόεδρος: Σας είπε ο Υπουργός να προσέξετε κάτι ιδιαίτερα;

Μάρτυρας: Όχι.

Πρόεδρος: Ποια ήταν η μεγαλύτερη κατάθεση που είδατε;

Μάρτυρας: Πεντακόσια εκατομμύρια δολάρια.

Πρόεδρος: Υπάρχουν άνθρωποι με τέτοιες καταθέσεις; Το μικρότερο ποσό από αυτά τα είκοσι;

Μάρτυρας: Από 20 εκατ. Δολάρια.

Πρόεδρος: Φτωχαδάκια οι υπόλοιποι.

Την επίμαχη λίστα ο Γ. Αγγελόπουλος είπε ότι του την έδωσε ο πρώην υπουργός το τελευταίο τρίμηνο του 2010. Το συνολικό ποσό αυτό των καταθετών της λίστας ήταν 2 δισ. ευρώ όπως είπε ο μάρτυρας με το 1,5 δισ. να ανήκει στους 20.

Όταν παρέδωσε τα στοιχεία των καταθέσεων της λίστας του είπε ο πρώην υπουργός «ό,τι έκανες στο σκληρό δίσκο διάγραψε το». Κι αυτό γιατί εκείνος για λόγους ασφάλειας είχε αντιγράψει το περιεχόμενο του CD στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή του.

Όπως είπε ο Γ. Αγγελόπουλος τότε δεν γνώριζε τίποτα για λίστα Λαγκάρντ. Σύνδεσε τη δουλειά που είχε κάνει μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ο μάρτυρας μάλιστα ήταν κατηγορηματικός ότι επέστρεψε το πρωτότυπο CD, το οποίο όπως είναι γνωστό δεν υπάρχει πλέον στη δικογραφία.

 

Διαβάστε επίσης:

Θέμα παραγραφής των αδικημάτων Παπακωνσταντίνου θέτει ο Αλιβιζάτος

“Δεν ήξερα τίποτα” κατέθεσε η σύμβουλος του Παπακωνσταντίνου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ