Ενημέρωση για τη συμφωνία ζητεί ο Μεϊμαράκης από τον Τσίπρα

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ζητά να ενημερωθεί η Βουλή για το περιεχόμενο της συμφωνίας που έχει υπογράψει ο υπουργός Οικονομικών με τους θεσμούς, κατέθεσε ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής κάνει λόγο για ανεπαρκή ενημέρωση του ελληνικού λαού και για πολύ θολό τοπίο στην οικονομία.

«Δεδομένου ότι τα κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης καλούνται να εγκρίνουν τη συμφωνία της τετράμηνης παράτασης του μνημονίου και δεδομένου ότι η πρόεδρος της Βουλής με έμφαση τόνισε ότι αυτή η Βουλή δεν θα ψηφίσει, ερωτάσθε πότε θα ενημερώσετε το ελληνικό κοινοβούλιο για το περιεχόμενο της συμφωνίας παράτασης του μνημονίου και αν θα τη φέρετε προς ψήφιση στη Βουλή» καταλήγει ο κ. Μεϊμαράκης.

Διαβάστε αναλυτικά την ερώτηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη:

«Οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ο ελληνικός λαός έχουν ενημερωθεί, ανεπαρκώς, μέσα από διαγγέλματα, συνεντεύξεις και αντιφατικές δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης για την ύπαρξη μιας συμφωνίας με την τρόικα, η οποία παρατείνει το μνημόνιο για τέσσερις μήνες.

Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου ενημερώσατε, κεκλεισμένων των θυρών, την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα Πέμπτη έχετε προγραμματίσει ενημέρωση της Πολιτικής Γραμματείας του κυβερνώντος κόμματος.

Δεδομένου ότι το τοπίο στην Οικονομία είναι πολύ θολό, προκαλώντας αγωνία και έντονη ανησυχία στην Ελληνική κοινωνία, δεδομένου ότι τα κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης καλούνται να εγκρίνουν τη συμφωνία τετράμηνης παράτασης του μνημονίου και δεδομένου ότι η Πρόεδρος της Βουλής με έμφαση τόνισε ότι “αυτή η Βουλή δεν θα ψηφίσει”.

Ερωτάσθε:

1. Πότε θα ενημερώσετε το ελληνικό κοινοβούλιο, τους Έλληνες βουλευτές και μέσω αυτών το σύνολο του ελληνικού λαού για το περιεχόμενο της συμφωνίας που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας;

2. Πότε και αν θα φέρετε τη συμφωνία παράτασης του μνημονίου για ψήφιση από την ελληνική Βουλή.

Ο ερωτών

Ευάγγελος Μεϊμαράκης».

 

Διαβάστε επίσης:

Ερώτηση της Μπακογιάννη στον Βαρουφάκη για το “κενό”

Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση

Στουρνάρας: Εύθραυστη η ανάκαμψη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ