“Ο Παπακωνσταντίνου δεν μπορούσε να γνωρίζει για παράνομα εισοδήματα”

Ρεπορτάζ: Άννα Κανδύλη

“Ο Παπακωνσταντίνου δεν μπορούσε να γνωρίζει αν υπήρχαν παράνομα εισοδήματα”, κατέθεσε το πρώην στέλεχος του ΣΔΟΕ, Παν. Μαντούβαλος ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής πάρεδρος, Γ. Μπόμπολης ρώτησε το μάρτυρα: “Ο κατηγορούμενος κατηγορείται ότι πήρε ένα cd από τη Γαλλία. Τη στιγμή που διέγραψε τα τρία αρχεία, μπορεί να γνώριζε το ποσό που φέρεται ότι δεν δηλώθηκε από τους συγγενείς τους;”.

Ο Παν. Μαντούβαλος απάντησε σχετικά: “Δεν θα ήταν δυνατόν να το γνωρίζει. Αν δεν είχε συνεννοηθεί με τα ξαδέλφια του, δεν θα μπορούσε να έχει γνώση από τέτοιες λεπτομέρειες”.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, στην έκθεση του ΣΔΟΕ δεν ελήφθησαν υπόψη στοιχεία που κατέθεσαν οι εμπλεκόμενοι, καθώς κρίθηκε ότι υποβλήθησαν τελευταία στιγμή.

Μάλιστα, ο συνήγορος του Γ. Παπακωνσταντίνου, Τ. Βασιλακόπουλος, επεσήμανε στο μάρτυρα, πως αν δεν οριστικοποιηθεί ο φόρος, τότε η ζημία που φέρεται να έχει επέλθει και περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο, είναι στον αέρα.

Ο μάρτυρας απόρρησε για το γεγονός ότι δεν έχει προσδιοριστεί το πρόστιμο για τα συγγενικά πρόσωπα, με τον πρόεδρο Νικ. Πάσσο να ρωτά: “Αν καταλήξουν οι υπηρεσίες ότι δεν θα πρέπει να επιβληθεί κάποιο πρόστιμο, τότε τί συμβαίνει;”.

Μάρτυρας: «Τότε δεν συντρέχει αδίκημα για τα πρόσωπα αυτά».

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ