Ρινάλντι: Το σοκ θα συνεχιστεί

«Η συμφωνία στην οποία υποχρεώνεται η χώρα, είναι προβληματική τόσο με τα σημερινά δεδομένα όσο και σε ό,τι αφορά την προοπτική της», αναφέρει σε δήλωσή του ο Ρούντι Ρινάλντι, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «δεν νοείται να χαρακτηρίζεται επιτυχής, αφού δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο».

Ο κ. Ρινάλντι εκτιμά ότι τα «μνημονιακά δεσμά δεν χαλαρώνουν», καθώς «καμία αλλαγή δεν είναι επιτρεπτή» και σημειώνει ότι «η συνεχιζόμενη απώλεια κυριαρχίας και ο αμείλικτος έλεγχος της ευρωκρατίας επιβάλλουν στην κοινωνία καθολική ασφυξία και όχι μόνο οικονομική. Τίποτα δεν προδιαγράφει επιστροφή σε κάποια μορφή “κανονικότητας”. Το σοκ θα συνεχιστεί». Υπογραμμίζει, επίσης ότι «αυτή η πραγματικότητα δεν εξωραΐζεται και ο συντελούμενος συμβιβασμός αργά ή γρήγορα θα διαχυθεί στην κοινωνία, εγκαθιστώντας σε κάθε επίπεδο τη λογική του».

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Ρινάλντι, η ελπίδα, όμως, για κοινωνική ανάταξη και αναγέννηση της χώρας πρέπει να μείνει ζωντανή και γι’ αυτό απαιτείται επαναπροσδιορισμός της πολιτικής, των στόχων, των μέσων και των προϋποθέσεών της.

«Κυρίως, αναδεικνύεται επιτακτικά η ανάγκη να μιλήσουν τα μέλη και η κοινωνική βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Αναδεικνύεται, επίσης, η ανάγκη να ειπωθεί από την κυβέρνηση όλη η αλήθεια στο λαό, αφού στο τέλος ο λαός θα σφραγίσει με τη ζωντανή παρουσία του τις όποιες πολιτικές εξελίξεις», αναφέρει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ