Χρυσόγονος: Η χθεσινή συμφωνία δεν είναι καν συμφωνία

«Η χθεσινή συμφωνία δεν είναι καν συμφωνία. Είναι ένα πλαίσιο διαπραγμάτευσης», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή, στον RealFM, 97.8, σχετικά με το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup, όπου αποφασίστηκε τετράμηνη παράταση για τη δανειακή σύμβαση.

Και πρόσθεσε: «Εμείς υποσχεθήκαμε ότι θα καταθέσουμε, μέχρι τη Δευτέρα, τις προτάσεις μας και οι απέναντι υποσχέθηκαν ότι θα εξετάσουν αυτές τις προτάσεις και θα έρθουν σε έναν διάλογο μαζί μας μέχρι τα τέλη Απριλίου».

Ο κ. Χρυσόγονος ανέφερε ότι δεν θεωρεί ότι υπήρξε νίκη και ήττα. «Θα έλεγα ότι υπάρχει μία προσωρινή εκεχειρία σε μία κατάσταση η οποία ενέχει ισχυρά συγκρουσιακά στοιχεία», επισήμανε.

Ωστόσο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι το βασικό θετικό στοιχείο από το χθεσινό Eurogroup είναι ότι δεν βρισκόμαστε σε κενό αέρος. «Πιστεύω ότι θα επανέλθουμε σε μία κατάσταση σχετικής ομαλότητας, ώστε να σταματήσει και η εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες, που ήταν μία ανοιχτή πληγή και να μπορέσουμε να έχουμε ένα χρονικό περιθώριο διαλόγου με τους εταίρους», σημείωσε ο κ. Χρυσόγονος, υπογραμμίζοντας ότι η διαπραγμάτευση στην Ευρώπη είναι διαρκής.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ