Τσίπρας: “Η διαπραγμάτευση θα είναι δύσκολη”

Tου Βασίλη Σκουρή

Συμφωνία με τους δανειστές ακόμα και στην… παράταση επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση, επιμένοντας ταυτόχρονα στο βαθμό του δυνατού, στις κόκκινες γραμμές που θέτει από τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τα στελέχη που διαπραγματεύονται στις Βρυξέλλες, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup, «προσοχή στις διατυπώσεις».

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στη Realnews

«Στις Βρυξέλλες οι εταίροι μας συνάντησαν μία άλλη Ελλάδα, που ξέρει τι θέλει και διεκδικεί. Έγινε ένα σημαντικό βήμα, ωστόσο είναι ακόμα νωρίς να μιλήσουμε για συμφωνία. Η διαπραγμάτευση της Δευτέρας στο Eurogroup θα είναι δύσκολη. Η δύναμή μας θα είναι, για μία ακόμη φορά, η στήριξη του λαού.

«Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες», προειδοποίησε τη διαπραγματευτική ομάδα ο Πρωθυπουργός, που κατανοεί απολύτως πως «τα δύσκολα» δεν θα τελειώσουν ακόμα και στην περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία.

«Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι και ταυτόχρονα να δείχνουμε την αποφασιστικότητα η οποία αρμόζει στις περιστάσεις», δήλωσε στον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξο για επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup. «Στις Βρυξέλλες έγινε ένα σημαντικό βήμα, ωστόσο είναι ακόμα νωρίς να μιλήσουμε για συμφωνία. Η διαπραγμάτευση της Δευτέρας στο Eurogroup θα είναι δύσκολη. Η δύναμή μας θα είναι, για μία ακόμη φορά, η στήριξη του λαού», τονίζει με αποκλειστική του δήλωση στη Realnews ο Αλέξης Τσίπρας.

Για τις δυσκολίες της επικείμενης συμφωνίας, την πορεία της διαπραγμάτευσης και τα επόμενα βήματα, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο το βράδυ της Παρασκευής, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να προλάβει τυχόν αντιδράσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ -και υπουργό Αμυνας- Πάνο Καμμένο ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία το βράδυ της Πέμπτης. Αμέσως μετά, ο Πάνος Καμμένος ανέβασε tweet στο οποίο τόνιζε ότι «δικαιώθηκε η κυβέρνηση για την ανυποχώρητη στάση της».

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ