Χατζηδάκης: Θα υπάρχουν μνημόνιο και τρόικα με άλλο όνομα

Ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, σχολιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων.

«Είχα πει ότι εμείς θα στηρίξουμε μια στροφή της κυβέρνησης στον ρεαλισμό. Δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση τα προεκλογικά συνθήματα και οι μετεκλογικές τοποθετήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να μας οδηγήσουν στα βράχια. Μας ενδιέφερε η Ελλάδα να αποφύγει τα χειρότερα. Είναι προτιμότερη η κωμωδία της κωλοτούμπας από το δράμα μιας τυφλής σύγκρουσης», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηδάκης και συνέχισε:

«Αν δεν αλλάξουν ξανά τα πράγματα μέχρι τη Δευτέρα, αισθάνομαι ανακουφισμένος σήμερα. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν θα υπάρχει μνημόνιο, δεν θα υπάρχει τρόικα. Όλα αυτά δεν αφορούν στην Ελλάδα, αφορούν ίσως σε κάποια χώρα της φαντασίας του. Θα υπάρχει μνημόνιο που θα λέγεται πρόγραμμα και θα υπάρχει τρόικα που θα λέγεται τρεις θεσμοί. Εμείς είμαστε ανακουφισμένοι γιατί προς το παρών φαίνεται να αποφεύγονται τα χειρότερα. Μπορεί η κυβέρνηση να διακωμωδείται αλλά η χώρα μπορεί να αποφύγει δυσμενείς εξελίξεις».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ